avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Activitate sorinbolea

Activitate sorinbolea

Ok. Am înțeles. Va mulțumesc mult de ajutor.
Deci dacă ma hotărăsc sa ma retrag din firma primesc banii corespunzători cotei mele. Cum pot sa ma retrag legal? Cedez unuia dintre asociat cele 5%? dar înainte cer banii corespunzători cotei mele?
Si inca ceva: distribuirea dividendelor se face din profit din câte am înțeles. Daca pe anul trecut s-a realizat profit in firma dar nu s-a decis nici impartirea prin dividende (cel puțin nu legal) si nici reinvestirea lui, eu nu pot sa îmi cer 5% din profit?
Ok. Dar daca asociatul majoritar isi ia profitul din firma ca si dividende, eu nu am acest drept? Adica nu mai reinvesteste profitul. Revin: cum fac legal o adresa prin care sa solicit dividendele din aceasta perioada.
Cum adica patrimoniul social ca valoare nu ca bunuri?

Buna, as dori sa ma inregistrez la Registru Comertului ca si PFA insa nu vreau sa incep activitatea fiscala (sa lucrez concret ca si PFA ) decat peste cateva luni. Se poate acest lucru??
Am si eu o nelamurire:
Intr-un SRL sunt 3 asociati: unul 90%, altul 5%, si eu 5% . Din 2007, cand am facut impartirea asta in firma, nu am primit nici ban corespunzator celor 5%.Intre timp societatea a achizitionat cu credit o casa. Intrebarile mele sunt de fapt:
1. Imi revine si mie 5% din valoarea casei?
2. Ma pot indeparta ceilalti doi din SRL fara voia mea?
3. Cum fac legal o adresa prin care sa solicit dividendele din aceasta perioada?