avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Activitate paul.muresan

Activitate paul.muresan

In contract nu este mentionat nimic privind notificarea vanzatorului. Imi pomenea cineva de un art. 1079 din Codul Civil, insa acel articol nu mentioneaza nimic referitor la aceasta problema. Ma gandeam sanu fi inteles eu (sau el) numarul art. gresit.
Buna ziua,

In data de 25.06.2008 am achizitionat un apartament din cadrul unei construtii aflate in stadiu de proiect, a carui valoare se ridica la 85.000 Euro. Promitentul vanzator (persoana fizica) si promitentul cumparator (persoana fizica), au semnat un contract in fata avocatului. Contractul presupune:
1. Termen predare imobil: 31.05.2009;
2. Modalitate plata: 51.000 Euro tiltu de avans la semnare (achitat), urmat de un rest de plata in valoare de 34.000 Euro la predarea imobilului. Restul de plata se va achita in max. 60 zile de la notificarea emisa de catre promitentul vanzator in vederea informarii promitentului cumparator referitor la finalizarea si intabularea imobilului;
3. Penalitati de 0,1% / zi intarziere din suma achitata, in cazul in care promitentul vanzator nu respecta termenul de predare (31.05.2008).

In cursul zilei de 13.01.2010 am fost notificat de catre vanzator si informat ca au fost emise actele imobilului. Am calculat rapid penalizarile (0.1% x 51.000 Euro = 51 Euro/ zi) si am obtinut o suma egala cu (aprox.) 12.000 Euro.

Tot in cursul zilei de 13.01.2010, am aflat cu stupoare ca nu pot beneficia de penalizarile mentionate anterior deoarece eu (cumparator) nu l-am notificat in data de 30.05.2009 (data cand trebuiea predat imobilul) pe cumparator cu privire la faptul ca el depasise termenul contractual.

Exiata vreun art. din Codul Civil care sa faca referire la acest aspect? Era obligatorie acea notificare pentru a putea beneficia de penalitati? Pot face acum notiticarea?

Va multumesc anticipat pentru suportul acordat!

Cu stima,
Paul Muresan.