avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Activitate Ralucca

Activitate Ralucca

Răspuns la discuția Divort - credite
Este mai putin cam greu sa il las pe el sa plateasca pur si simplu pentru ca mie mi se opreste rata automat din salariu. Ar insemna ca el sa imi dea mie banii pentru rata. Am luat aceste credite in conditii speciale pentru angajati iar el stie lucrul acesta asa cum stie si daca el ar prelua imprumutul rata aproape ca s-ar dubla.
As fi vrut sa evitam procesul de partaj pentru ca am inteles ca acesta dureaza foarte mult. Chiar si asa 2 luni de la data semnarii cererii de divort cred ca vor parea o vesnicie.
Cat ar dura intreg procesul daca redactam si aceasta tranzactie de partaj?
Multumesc
Buna ziua,
Asa cum poate multi credeau ca o casnicie dureaza o viata asa am crezut si eu insa am ajuns la momentul in care am spus " ajunge ". Astfel, prinsa intre regrete, frica, nesiguranta... nu stiu cum sa procedez astfel incat sa nu raman si cu inima ranita si cu buzunarele goale. Mai exact, ne-am casatorit in urma cu 6 ani, bunuri comune, teoretic nu avem. Apartamentul in care locuim a fost cumparat de catre parintii lui pe numele mamei sotului meu. Toate bunurile din casa au fost cumparate de catre parintii sotului si de parintii mei, din banii de la nunta am adus imbunatatiri apartamentului respectiv dar nimic cu acte. Adica bunurile cumparate de parintii lui au fost achizitionate in lipsa mea pe numele mamei lui iar bunurile cumparate de ai mei au fost cu titlu de cadou dar fara sa luam factura pentru bunurile respective( nu am considerat ca este necesar), aparatura electrocasnica a fost cumparata intentionat de sotul meu pe numele societatii pe care o are fratele sau ... Nu m-am gandit nici o secunda ca vom ajunge la divort si nu a contat pe numele cui este apartamentul sau pe ce nume sunt cumparate bunurile respective. Problema mea este ca pentru o parte din bunuri am facut credite, credite pe numele meu ca si titular iar sotul meu co-debitor. Mentionez ca au fost facute si alte investitii in terenuri si animale ( sotul meu se ocupa de o mica ferma ) toate aceste fiind achitate cu banii nostri dar pe numele parintilor lui.( trebuia sa ma trezesc mai devreme dar acum e tarziu)
Acum nu vreau de cat sa divortez iar in urma divortului nu imi doresc absolut nimic din casa sau din tot ceea ce noi avem in acest moment. Poate sa ramana cu tot!
Eu vreau doar sa fiu libera . Sotul meu este de acord cu divortul. Am discutat si despre datoriile facute pe numele meu si mi-a propus sa pastrez eu creditele pana termina de achitat rata pentru un leasing si abia apoi sa refinatam creditele respective pe numele lui. Acum, eu ma gandesc ca nu este decat un alt joc si imi este frica ca nu cumva dupa ce divortam sa uite de cele spuse iar eu sa raman si fara nimic din toata munca mea si pe drumuri si cu credite .
Exista o modalitate de a-l obliga legal sa-si tina promisiunea de a prelua aceste credite ? Ma gandeam ce valoare legala ar avea o declaratie in fata unui notar sau daca pot trece acest aspect in cererea de divort ...
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns :( Imi cer scuze daca am scris prea mult dar nu am cu cine sa vorbesc si am mare nevoie de un sfat .
Va multumesc din suflet!