Revin cu o noua intrebare: Am fost la politie si mi s-a spus ca rezolvarea dosarului de NUP de la tribunal poate dura si pana in august. Daca nu cer prelungirea dovezii provizorii timp de 60 de zile, perioada respectiva mi se considera executarea pedepsei din acest punct de vedere?
Dupa aceasta data pot cere prelungirea dovezii provizorii, pana la sosirea actului de clasare a dosarului, fara sa mi se ceara sa execut din nou cele 60 de zile de suspendare?
Mai am o nedumerire: Oare de ce nu s-a incheiat inca procesul-verbal, desi accidentul s-a intamplat in urma cu vreo 20 de zile? Cel putin mie nu mi l-a dat nimeni sa-l semnez.
Am patruns in intersectie , din neatentie, pe culoarea rosie a semaforului, urmand o coliziune cu un alt autoturism, in urma careia au rezultat pagube materiale si ranirea usoara a unui ocupant al celeilalte masini(6-7 zile ingrijiri medicale). Soferul pagubit isi repara masina pe RCA-ul meu, cu victima m-am inteles si a declarat la politie ca nu are alte pretentii.
Intrebari:
1. Daca s-a intocmit dosar penal, dar partile implicate nu au pretentii, se judeca cazul in instanta?
2. In acest caz, de la ce data se considera suspendarea carnetului, pe 60 de zile: de la data expirarii dovezii, sau de la data procesului?