avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Activitate sorin_di

Activitate sorin_di

Răspuns la discuția Raspundere administrator Srl
multumesc de sfaturi.incep sa ma interesez ce presupune insolventa(stiam spre exemplu ca pentru insolventa ai nevoie de o datorie de peste 30.000 ron la o singura persoana) si mai ales ce consecinte aduce pentru mine.
dat fiind faptul ca firma nu mai are activitate, sediu, angajati, mijloace fixe, ci doar creante, care ar fi pasul cel mai ''intelept'' in continuare?
care ar fi plafonul respectiv?cel pentru insolventa?(30.000 ron)
Buna,
am si eu o intrebare legata de o societate comerciala.In urma cu un an am infiintat un srl impreuna cu doua cunostinte.dat fiind faptul ca srl-ul nu mai functioneaza si eu aveam de recuperat cel mai mult mi-au facut cesiune de parti respectiv am devenit administrator.Firma are datorii la finante (circa 10.000 ron) si la alte societati comerciale.Am vandut mijloacele fixe pentru a plati un creditor care a actionat soc. in judecata.Prin urmare firma nu mai are active.
Pot fi tras la raspundere si obligat la plata de catre finante ca si persoana fizica daca societatea nu poate plati datoriile respective?eu oricum am de recuperat din firma o suma mai mare decat datoria la finante