avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Activitate romiv

Activitate romiv

Totusi, in Legea 82/1991, art.27 alin.3 lit.b, se spune ca anul financiar poate fi diferit de anul calendaristic pentru: b) pentru filialele consolidate ale societăţii-mamă, precum şi pentru filialele filialelor, cu excepţia instituţiilor de credit, instituţiilor financiare nebancare, definite potrivit legii, înscrise în Registrul general, entităţilor autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, societăţilor de asigurare, asigurare-reasigurare şi de reasigurare, entităţilor autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, dacă exerciţiul financiar diferă pentru societatea-mamă.

Intrebarea mea este, daca firma mama, din strainatate, care detine 100% din capitalul firmei din Romania, are anul financiar septembrie-august, poate firma din Romania sa ceara an financiar corespunzator ?

Ce nu-mi este mie clar este daca SRL-ul din Romania, infiintat de firma mama din strainatate, poate fi considerat filiala a acesteia, pentru a beneficia de anul financiar diferit de anul calendaristic, asa cum are firma mama.
Multumesc !

un srl cu asociat unic o firma straina, poate opta pentru an financiar diferit de an calendaristic ? Ce trebuie sa faca pentru asta ?
In Legea 82/1991 republicata nu este foarte clar daca se poate incadra la filiale