am incheiat un contract de prestari servicii imobiliare cu o agentie imobiliara cu privire la cumpararea unui apartament si la rubrica obiectul contractului se specifica faptul ca agentia se obliga sa imi asigure consultanta imobiliara specifica(# Baza de date cu oferte imobiliare, la care aveti acces gratuit;
# Abordare profesionala;
# Adaptare la cerintele fiecarui client;
# Publicitate gratuita prin toate mijloacele media de promovare (publicatii de specialitate, ziare de mica si mare publicitate, bannere, internet, etc.);
# Evaluare proprietati si studii de marketing imobiliar;
# Studii proiecte imobiliare si metode de finantare si marketing ale acestora;
# Asistenta si consultanta civila, intocmiri acte notariale, cadastru, inscrieri de imobile la Birourile de Carte Funciara, asistenta la intocmirea contractelor de vanzare-cumparare, etc.;
# Promovare cartier (Satul American);
# Administrare;
# Autonomie deplasare clienti cu autovehicule "ACTIV";
# Comisionul practicat de compania Activ Imob este de 3%+TVA din valoarea tranzactiei.) se mai specifica si faptul ca in cazul in care beneficiarii se razgandesc in a face tranzactia si nu mai doresc sa cumpere imobilul sus mentionat,acestia nu sunt exonerati de plata comisionului catre prestator. nu se specifica termeni de reziliere ai contractului,sau data decat faptul ca la incheierea contractului de vanzare cumparare se plateste comisionul.
in alta ordine de idei cei in cauza in afara faptului ca mi-au aratat un apartament nu mi-au asigurat nici un serviciu din cele mentionate.
contractul de vanzare cumparare a fost semnat in data de 18.01.2010( iar in antecontract de vanzare cumparare era specificat faptul ca trebuie incheiat pana la data de 15.01.2010).
intrebarea mea este in eventualitatea unui proces ce sanse am si care este diferenta intre un contract de intermediere si unul de prestari servicii?