Deci chiar daca as depune plangere de furt impotriva domnului caruia i s-a incredintat cu buna credinta si a asigurat verbal siguranta pachetului cu tot ce contine, incasand si suma pe care a ceruto ptr expedierea acestuia, m-as zbate degeaba ca pestele pe uscat ? Recunosc, toata treaba este doar pe incredere, fara dovezi... ci doar buna credinta in cel ce transporta. Merita incercate toate metodele ca este vorba de 4000 Euro. Acesta nu se face responsabil pentru ceea ce i s-a incredintat sa transporte?
Va salut.
Apelez la cunostintele dumneavoastre in speranta rezolvarii situatiei in care ma aflu. Saptamana trecuta, printr-un "nene" care se ocupa de transport + curierat Italia - Romania, parintii mi-au trimis un bagaj cu diverse (tricouri, pantaloni, adidasi) dar si o suma de bani bine ascunsa intr-un portofel care era infasurat cu o punga de celofan + ascuns pe fundul unei cutii de incaltaminte, iar incaltamintea de-asupra si capacul pus la cutie, iar cutia la randul ei infasurata intr-un tricou. Toate acestea intr-o sacosa mare prinsa cu clipsuri... :(. Surpriza neplacuta a fost dupa ce a ajuns "sacosa" deoarece lipsea din ea portofelul cu banuti. Incaltamintea era in cutie, dar restul nu. Baiatul asta se ocupa de 10 ani de transport si curierat, perioada in care am mai colaborat dar niciodata nu au fost incidente. Acum cand incerc sa-l trag la raspundere strange din umeri, ca e vina noastra ca am ascuns banii in colet. Se scuza spunand ca daca era sa-i fi spus de inainte ca sunt bani in sacosa ne-ar fi taxat mai mult dar ajungea in siguranta pachetul.
Ce solutii si ce sfaturi imi oferiti deoarece suma nu e deloc una de neglijat :(( .
Nu am niciun contract sau vreun alt document care sa ateste cele spuse. Doar parintii ca martori ca au trimis coletul si platit suma ceruta acestuia si pe mine ca l-am ridicat.
S-a umblat si rascolit in toata sacosa ca altfel nu imi explic cum ar fi putut sa vada portofelul la cat de bine era ascuns. Alte lucruri nu par sa lipseasca...