O salariata care este în concediu de creștere copil pana la 2 ani poate benefica de un ajutor de la societate? Ii afectează acesta plata indemnizației?
Buna ziua!
Casa de Pensii a emis decizie de pensionare pt salariat cu care se judeca, deoarece acesta a castigat la Tribunal. Casa de Pensii facuse insa deja apel, care se judeca in iunie. Conform legii, suntem obligati sa incetam de drept contractul salariatului, deoarece s-a emis decizia.
Faptul ca s-a facut apel nu suspenda executarea sentintei si Casa de Pensii nu ar fi trebuit sa emita decizia?
Ce face salariatul daca pierde procesul?
(Noi i-am intocmit un contract pe durata determinata deocamdata)...
Bună ziua!
Mama mea, persoana în vârstă, a semnat un contract pt telefonie mobila pt 2 ani.
Acum vrea sa renunțe, dar se pare ca în contract e stipulat ca dacă renunță, trebuie sa plătească contravaloarea abonamentului pana la 2 ani.
Este legal?
Eu știu ca dacă faci cerere cu 30 zile înainte și nu ai datorii ar trebui sa poți rezilia contractul.
Buna ziua!
Cum se inregistreaza in declaratia 112 o suma impozabila pe carte trebuie sa o primeasca un salariat care nu a fost prezent la serviciu (are contractul suspendat, dar are dreptul la o prima impozabila)?
Va multumesc!
Perioada in care beneficiezi de pensie de invaliditate se ia in calcul pentru stagiul complet de cotizare, ca sa beneficiezi de reducerea varstei pentru grupa?
Ex: 20 ani pensie invaliditate, 10 ani lucrati in grupa 1. Am 35 ani stagiu complet?
Buna ziua!
O salariata incadrata cu jumatate de norma, fiind pensionata pentru invaliditate de gradul III, poate lucra 8 h intr-o zi si pauza a doua, sau e obligatoriu 4 h zilnic?
Va multumesc!