Buna ziua,
As dori sa ma ajutati cu niste sfaturi ; o cunostinta de-a mea este invinuita intr-un proces penal de ucidere din culpa si vatamare corporala.
Va relatez cazul mai jos:
In noaptea spre 14 mai anul trecut cunostinta mea conducea o dacia 1310 veche de aproape 20 de ani;impreuna cu el in masina era sotia acestuia pe scaunul din fata si pe bancheta din spate doi prieteni de familie.Conducea ff incet,40 km/h pentru ca, in primul rand erau in localitate,era si noapte in plus nici nu cunosteau drumul.
La un moment dat au trecut de o intersectie si cunostinta mea nu a vazut indicatorul stop.(nu-mi imaginez cum si de ce??conduce de ani de zile si nu a avut pana atunci absolut nici un eveniment rutier).
In acel moment pe drumul cu prioritate un autoturism marca audi i-a lovit din plin in aripa stanga spate;pasagerul din stanga-spate din dacie a decedat pe loc ,ceilalti din masina au fost internati in spital cu vatamari corporale ff grave(au peste 90 zile spitalizare fiecare);cei din audi nu au patit nimic.
Cunostinta mea si-a asumat vina si in declaratie a specificat faptul ca nu a vazut indicatorul.
Exista martori (ceilalti participanti la trafic)care sustin ca audi ar fi circulat cu peste 100km/h(in localitate).Cunostintei mele i s-a facut testarea alcoolemiei si a iesit zero.
Conducatorul autoturismului audi s-a sustras de la verificarea alcoolemiei de catre politistii care au venit la fata locului,fapt ce s-a stipulat si in procesul verbal de constatare a accidentului rutier.(a refuzat prin semnatura )
Probabil sfatuit de cineva sa nu se sustraga verificarii,spre dimineata pe la ora 5.00 a facut testul si a iesit sub 0,4(in momentul produceii accidentului cat o fi avut oare???accidentul s-a produs in jurul orei 23.30).
Mai vreau sa mentionez faptul ca am facut expertiza la timisoara de unde a rezultat ca audi avea doar 65km/h(aici ramane semnul intrebarii,probabil vom face contraexpertiza..impactul a fost ff puternic i-a impins zeci de metri pe sosea..in plus toti pasagerii din dacie au fost azvarliti zeci de metri pe carosabil iar cei din audi nu au patit nimic,doar o persoana a avut piciorul julit).Ce ma intereseaza pe mine:
1.Ce pedeapsa poate primi cunostinta mea daca are avocat din oficiu????...si ce pedeapsa poate primi daca isi angajeaza avocat.(el deja si-a recunoscut vina prin declaratia de la data accidentului)
2.Ar putea iesi culpa comuna?(avand in vedere faptul ca celalalt sofer conducea sub influenta bauturilor alcoolice si avea si peste viteza admisa in localitate).
Va multumesc!