avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Activitate avl1buc

Activitate avl1buc

Răspuns la discuția consilier juridic definitiv
Conform statutului consilierilor juridici, mai exact art 23 al. 13 "Poate fi primit in profesie, in calitate de consilier juridic definitiv, cel care anterior sau la data primirii a indeplinit functia de avocat, magistrat ori notar definitiv sau a indeplinit alte functii juridice, potrivit dispozitiilor legale specifice fiecareia dintre aceste profesii, cel putin 5 ani." Sper sa fie varianta actualizata, considerand ca am avut in vedere statutul profesiei publicat pe www.ccj.ro.

Inscrierea unui consilier in colegiu se va face cu respectarea prevederilor legii mai exact :
"a) este cetatean roman si are domiciliul in Romania;
b) are exercitiul drepturilor civile si politice;
c) este licentiata a unei facultati de drept;
d) este apta din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei; aceasta conditie se
dovedeste cu certificat medical eliberat in conditiile legii;
e) nu se afla in vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevazute de Legea nr. 514/2003."

Pentru detalii suplimentare va sfatuiesc sa luati legatura cu colegiul consilierilor juridici corespunzator judetului/municipiului unde urmeaza sa va inscrieti.

Toate cele bune

Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Bafta dragelor si dragilor cat cuprinde :luck::luck::luck::luck::luck:

Ne vedem in Sibiu!

Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Dragi colegi, din orice profesie juridica, am impresia ca fie m-am exprimat gresit, fie s-a inteles gresit ceea ce am sustinut. :stunned:
Si eu sunt pro admitere in profesia de avocat ca urmare a unui examen, cat despre conditiile de examinare si cine anume trebuie sa il sustina se poate discuta mult si bine.

Cum spunea si unul dintre participantii la conferinta de presa din 13 februarie, nu s-a dat examenul de admitere in avocatura de trei ori la fel, de doua poate dar de trei in nici un caz.

In concluzie, nu imi place felul in care am fost tratati, informati (sau dezinformati) cu privire la acest examen, in rest si maine e o zi :hammer: in care sa ne batem capul cu aceste probleme.

O cafea :coffee:si la invatat #-o
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
oancea_nicoleta_laura a scris:

Te-ai definitivat prin examen? De exemplu eu eram CJ def prin efectul legii, iar in ianuarie CCJ a organizat examen si pentru cei care erau definitivi prin efectul legii (o reconfirmare). Sau poate nu aveai vechimea necesara....Probabil la contestaie de vei lamuri.


Da, ca să îţi răspund la întrebare, sunt cj definitiv ca urmare a susţinerii unui examen în cadrul ccj. Indiferent care ar fi motivaţia, pentru că şi eu ca şi tine bănuiesc cum că problema este aceea a vechimii în profesia de cj şi nimic altceva sper măcar să mi se răspundă, eventual în timp util, întrucât nu prea mă mai ţin nevii#-o. Contestaţia este depusă deja la barou, ramân detaliile suplimentare din partea UNBR, care sper cel puţin că mă vor lămuri. Din păcate nu cred ca se va întâmpla nimic altceva, dar voi încerca să vă ţin la curent;).

Oricum ar fi, măcar aşa, "forţată" de împrejurări, am reusit sa trec prin materie şi să reîmprospătez cunoştinţele. :ok:
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010

Mai avem o sansa ca in Decizia Curtii sa se prevada expres revenirea la art. 16 din Legea 51/1995, pana sa fie abrogat.

Oricum, propun celor care nu au fost admisi la examen, precum si celor care au fost admisi dar nu se prezinta sa facem totusi dosarele de inscriere fara examen si dupa ce vor fi respinse sa mergem in instanta si sa le aratam noi ca o sa castigam si ca suntem buni de avocati, chiar mai buni decat ei.

Astept pe cei ce sunt de acord cu propunerea mea sa-mi scrie la adresa: mdragut@gmail.com


Oricât mi'ar placea sugestia voi încerca varianta unei contestaţii la respingerea dosarului meu, întrucât vreau sa ştiu motivele care au stat la baza respectivei respingeri. Este, cel puţin pentru mine, un joc al nervilor tari şi nicidecum o manieră de accede la o profesie.

Cum subliniau şi alti forumişti suntem într'o situaţie de vid legislativ, astfel încât în acest moment nu se aplică nici mult dicutatele modificări aduse de Ordonanta 159, dar aşa cum se face vorbire şi în decizia de astăzi nr. 717 a UNBR acest lucru nu presupune revenirea la legislaţia anterioară În consecinţă, nu pot fi soluţionate cererile de primire în profesie cu scutire de examen care s-ar întemeia pe aceste dispoziţii legale, chiar şi după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei nr. 109 din 09.02.2010 a Curţii Constituţionale
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
mdragut a scris:

Cei definitivi in alte functii juridice hai sa asteptam Decizia Curtii si sa facem cerere de intrare fara examen.


H O T Ã R Â R E
1. Se constată că în raport de dispoziţiile art. 147 din Constituţia României şi ale art. 31 alin (3) din Legea nr. 47/1992 a Curţii Constituţionale „Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei” şi dispoziţiile art. 62 alin (3) din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative „abrogarea unei dispoziţii sau a unui act normativ are caracter definitiv. Nu este admis ca prin abrogarea unui act de abrogare anterior să se repună în vigoare actul normativ iniţial”, chiar şi după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei nr. 109 din 09.02.2010 a Curţii Constituţionale dispoziţiile art. 16 alin (2) şi (3) şi ale art. 161 din Legea nr. 1/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, în forma anterioară intrării în vigoare a OUG nr. 159/2008 sunt şi rămân abrogate până la adoptarea unui act normativ de natura celui prevăzut de art. 147 din Constituţia României.
În consecinţă, nu pot fi soluţionate cererile de primire în profesie cu scutire de examen care s-ar întemeia pe aceste dispoziţii legale, chiar şi după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei nr. 109 din 09.02.2010 a Curţii Constituţionale.
2. Se constată că potrivit art. 61 alin (2) din Legea nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, hotărârile Congresului Avocaţilor sunt obligatorii pentru toate organele profesiei astfel încât hotărârea Congresului Avocaţilor din anul 2009 privind aplicarea consecventă a regulii legale a primirii în profesie pe baza unui examen, se impune a fi respectată.


Cred ca informatia de mai sus raspunde solicitarii tale. In plus acum cred ca mai multe giji trebuie sa ne facem pentru dosarele respinse...abia astept sa aflu DE CE???
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Ma adresez colegilor definitivi in alte profesii juridice ale caror dosare au fost respinse de catre UNBR
deoarece din conţinutul actelor ataşate la cererile de înscriere nu rezultă îndeplinirea condiţiei privind vechimea în profesiile juridice menţionate în Regulament ori definitivarea în profesiile juridice menţionate în Regulament, în condiţiile de dovadă admise de acesta


in conditiile in care la Baroul Bucuresti erau 62 de persoane inscrise si conform Deciziei Nr. 1 / 11 februarie 2010 un numar de 36 de dosare au fost admise pentru exmen si un numar de 24 au fost respinse deci 2 persoane nu ies la socoteala. Mai mult, am curiozitatea sa stiu ce se intampla acum cu noi cei aflati in aceasta ingrata situatie....ia cineva vreo masura....in conditiile in care dosarele au fost admise deja de Baroul Bucuresti, in cazul de fata, si acum respinse de UNBR
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
ank_i a scris:

nu mai am chef sa invaaatt.m-am saturaat!
eu asta spuneam cu vreo 20 si ceva de pagini in urma :D

te inteleg perfect daca foloseste la ceva ;), desi....mai e putin, o saptamana (cam pe'acolo) om mai rezista:strong:

deci spor la invatat
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Nu ştiu despre voi, dar eu nu mai pot #-o m-am săturat...măcar dacă examenul era "la fiecare acasă" era un stres mai putin si o cheltuială în minus....în fine....spor la învaţat ca doar mai avem puţin şi ne vedem la Sibiu ;)