avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Activitate mallex

Activitate mallex

Răspuns la discuția Incheiere carte de munca
freeelis a scris:

1. salariatul nu poate impune angajatorului modul in care se poate inceta un raport de munca. Este la latitudinea angajatorului daca va inceta un raport de munca din motive neimputabile salariatului , astfel incat acesta sa beneficieze de somaj.

2. Cererea de demisie este una, iar acordul partilor este altceva ... art.55 lit.b C.mun. constitutie temeiul de drept al incetarii c.i.m. cu acordul partilor.

3. La terminarea primului CIC ati anuntat angajatorul ca intrati din nou in CIC?

1.Stiu asta.M-am exprimat eu aiurea.Dar de ce sa suport eu consecintele daca se desfiinteaza ei...nu e vina mea.Mi se pare corect sa mi se acorde dreptul de a intra macar in somaj.
2.Eu n-am facut o cerere de demisie.Ei au spus ca firma se va desfiinta si ca vor actiona cum e mai bine pt. toti angajatii...adica 65/1.
3.Absolut.Am facut o cerere de suspendare in 2006,cu primul copil,apoi,in 2008,incheierea suspendarii,dupa care,iar suspendare cu cel de-al doilea copil...
Răspuns la discuția Incheiere carte de munca
tudorioan a scris:

Cine a cerut si a semnat in numele dvs. demisia? De aici pleaca problema cu privire la somaj!

Angajatorul zice ca el nu...asta urmeaza sa cercetez ...
Buna ziua!Sunt intr-o situatie cam complicata...am intrat in concediu de ingrijire(primul) copil in martie 2006.In martie 2008,am continuat c.i.c cu cel de-al doilea copil.Intre timp,firma de la care am plecat in c.i.c. s-a desfiintat(in martie 2009).Acum,negasindu-mi de lucru,(in martie 2010 se termina c.i.c.)m-am orientat spre varianta "somaj".La ITM am avut socul sa-mi gasesc inchisa cartea de munca incepand cu data de 1 martie 2009,pe baza art. 55/b ,avand atasata si cererea "mea" de demisie.Eu discutasem cu ei despre incheierea contractului de munca atunci cand am mers mai departe cu c.i.c. pt. al doilea copil si am specificat foarte clar ca nu accept decat desfacerea contractului pe baza art. 65/1.
Acum,de la ITM mi s-a spus ca in nici un caz nu pot intra in somaj.Dar cum ramane cu faptul ca eu figurez la Directia muncii pe toata perioada asta...am primit banii pt. ingrijire copil de la ei...asta cum se considera?Nu stiu ce sa mai fac...nu mai inteleg nimic...
In speranta ca ati putut intelege ceva din ce-am relatat...astept un sfat:(