Aveti dreptate, a semnat ca primarul ! Nici macar nu si-a insotit plata de-o notificare in care sa transmita primariei ca plateste doar pentru a nu avea restante dar ca nu suntem de acord cu valoarea ! dar ce pot eu face ? Sunt doar unul dintre cei 174 de proprietari !
Primaria evita sa vedem preturile ! De fapt suntem refuzati ! eu sunt un simplu proprietar si nu pot actiona in numele presedintelui caruia nu-i trece prin cap sa actioneze legal desi asta-i calea ! Ce pot face eu ? Doar presa ne ajuta !
Firma constructoare a adaugat 50 % in plus fata de valoarea stabilita de auditor ! Primarul nu vine cand ma inscriu in audienta! viceprimarul pare uimit de situatie dar nu face nimic ! Diriginta de santier lasa constructorul sa treaca in devizul general de plata lucrari pe care acesta nu le-a executat ! Pot eu actiona in nume propriu ? Este o increngatura prea mare pentru mine ! cand am indraznit sa intreb de licitatie si de preturi, primaria prin reprezentantul ei mi-a spus (am martori si inregistrare din sedinta unde am repetat intrebarea ) "esti prea mica sa afli raspunsul , ai grija ca nu stii cu cine te pui "!
Blocul in care locuiesc are terasa refacuta de o firm de prestigiu care ne-a dat garantie 10 ani pentru lucrare, subsolul este lacrima de curat, robinetii nou-nouti, motiv pentru care am crezut ca reabilitarea termica ne va costa chiar mai putin decat s-a spus !
Asociatia noastra de proprietari a primit caietul de sarcini din care reies doar lucrarile ce trebuiesc facute . Preturile lipsesc din caietul de sarcini dar apar preturi in devizul general de plata ! Am cerut in scris de mai bine de 40 de zile sa vedem care sunt preturile practicate de firma castigatoare a licitatiei dar nu primim raspuns! In audienta s-a schimbat subiectul ! Constructorul ne spune ca nu ne intereseaza preturile lor ca primaria a fost mandatata de noi si ea este beneficiara lucrarii ! Dar noi ? Noi proprietarii suntem singurii care platim din buzunarul nostru si ne cer foarte mult ! Primaria si Ministerul platesc din bani publici ! Multumesc pentru interes
Multumesc pentru raspuns ! As vrea totusi sa stiu daca constructorul poate adauga 50% (ca atat permite Legea) in plus fata de cat a licitat el ( 1 leu ) sau fata de valoarea maxima la care se poate ridica lucrarea (100 lei ) ?
Daca 9 firme liciteaza pentru un contract de 100 lei (sa zicem ) una dintre cele 9 firme vrea sa se asigure ca devine castigatoare si liciteaza cu 1 leu (sa zicem ). Aceasta firma normal a castigat licitatia ! Mai departe firma poate sa mareasca cu 50 % devizul general de plata fata de cat a licitat ( un leu ) ?
sau fata de 100 de lei care era valoarea lucrarii stabilita de auditor?
Ne confruntam cu aceasta situatie si avem nevoie de ajutor. suntem un bloc in curs de reabilitare termica Primaria a organizat licitatia si refuza sa ne puna ( noua proprietarilor de apartamente ) la dispozitie preturile cu care firma a castigat licitatia
revin cu Problema din campia Libertatii Nr 4. Azi a avut loc sedinta de bloc la care au tinut sa participe si reprezentanti din partea constructorului si ai primariei. Ei incearca sa ne explice ca este normal sa coste peste 10 000 Euro reabilitarea termica a unui apartament. Au fost prezenti aproape toti proprietarii la aceasta sedinta si i-am cam poftit afara din sala pe reprezentantii primariei dar asta nu a rezolvat problema. Ce ne sfatuiti sa facem ?
Am apelat la inspectia in constructii dar n-au venit. Primaria are tot interesul sa fim ocoliti deoarece la parterul blocului exista o clinica particulara al carui proprietar si-a permis sa darame peretii exteriori si sa se extinda pe domeniul public. Astfel de lucrari nu se fac decat daca cineva inchide ochii. Am trimis un memoriu in atentia primarului nostru ales in care i-am explicat neregulile din devizul de plata. Desi au trecut cele 30 de zile, n-am primit nici un raspuns. Ne-am inscris in audienta la domnul primar dar nu are timp de audiente asa ca am discutat cu domnul vice-primar care ne-a promis ca in 3-4 zile ne va chema in afara orelor de audienata sa gasim o solutie deoarece si dansul a considerat ca e prea mult. de atunci tot asteptam, au trecut 14 zile, tot sunam, tot usi inchise si telefoane trantite. Am mers in audienta la Ministerul Dezvoltarii care nu poate interveni peste hotararile primariei dar acolo la Minister am inteles clar cum ne-a tepuit primaria ! solutia sa nu fie alta decat JUDECATA ?
reabilitarea termica a blocurilor de locuinte, a inceput ca un mare favor(20% vom plati noi, 50% Minisrerul Dezvoltarii, 30% Primaria ) si se dovedeste a fi o afacere pe spinarea noastra si asa garbovita de datorii. Nu trebuia sa fie asa! aia din afara ne-au trimis fonduri stiind ca tara noastra are un consum energetic foarte mare. Multe firme de constructii ar dori sa execute aceste lucrari dar nu reusesc decat cele iubite de Cezar ! 20 % cat imi cere mie constructorul sa platesc inseamna 2000 Euro avand un apartament cu tamplaria PVC montata dinainte. Cred ca pe mine nu ma sponsorizeaza nici primaria nici ministerul ! pot sa-mi cer cei 80% inapoi daca dovedesc ca nici macar atat n-at trebui sa coste reabilitarea la apartamentul meu + contributia la subsol si terasa ? Glumesc cu amaraciune si ma mir de atata nedreptate ! Dupa semnarea contractului am primit devizul de plata la care era atasata o lista cu lucrari suplimentare care lista a dublat sumele stabilite prin contract. Ce putem face ? Cine ne poate ajuta? Multumesc