avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1972 soluții astăzi
Forum Activitate dododah

Activitate dododah

Răspuns la discuția Cont bancar PFA
cora2006 a scris:

În situaţia în care se vor efectua operaţiuni de încasări şi plăţi prin cont bancar se vor avea în vedere prevederile art. 5 din OMFP nr. 2224/2006 dat în aplicarea art. 69 din OG nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, în care se menţionează că " Persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau care exrcită profesii libere vor utiliza drept indicator fiscal codul de inregistrare fiscala atribuit de organul fiscal pe a carui raza teritorială se află sediul sau locul desfăşurării activităţii, pentru activităţile desfăşurate începând cu data de 1.1.2007".
Conturile bancare se vor deschide doar pe codul fiscal atribuit persoanei autorizate şi nu pe CNP. Doar prin conturile bancare deschise pe codul fiscal atribuit de organul fiscal pot fi derulate incasari si plati ale PFA. ;)


Am totusi si eu o intrebare referitoare la acest raspuns. Avand in vedere ca sunt PFA care NU ARE cod fiscal, altul decat CNP-ul, eu cum imi deschid cont pe PFA? Sau, daca nu imi deschid cont pe PFA, pentru ca nu am cod fiscal, decat CNP, mai respect legea folosind un cont de PF?
Multumesc