avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Activitate ficiu_elena

Activitate ficiu_elena

Mii de multumiri domnule consilier juridic Cornel Vasile!
Buna ziua! Va rog frumos sa ma indrumati unde pot gasi arhiva SC HORICOLA 1 MAI S.A., str. Schitu Magureanu nr. 10, sector 1, pentru a-mi elibera, in vederea recalcularii pensiei, o adeverinta din care sa rezulte venitul total incasat lunar, in perioada 03.05.1971 - 15.05.1993. Multumesc!
Buna dimineata! Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: daca cererea de chemare in judecata a sosit pe 15 iunie 2023 (data postei de pe plic), care era ultima zi in care puteam depune la judecatorie prin e-mail si pana la ce ora din ziua respectiva, intampinarea si cererea reconventionala? Multumesc!
Răspuns la discuția Semnatura electronica
Ynocentta spuneti-mi, va rog, fiind vorba de presedinte, care reprezinta o asociatie de proprietari, deci persoana juridica, legal este necesara semnatura electronica simpla sau avansata? Multumesc mult!
Buna seara!

Indraznesc cu o intrebare la care va rog frumos sa-mi raspundeti:

Presedintele unei asociatii de proprietari, care refuza sa inmaneze raspunsul la o contestatie/petitie in forma clasica (cu semnatura destinatarului pe ex. 2 al raspunsului sau in registrul de intrari-iesiri al asociatiei), poate sa foloseasca
e-mail-ul sau personal pentru a transmite acest raspuns catre destinatar?
Nu este creat e-mail pe numele asociatiei de proprietari.
Raspunsul este semnat olograf de catre presedinte (nu am certitudinea si nici calitatea de a o califica cea reala) si poarta o stampila asociatiei, care oricum nu mai este obligatorie, potrivit Legii nr. 169/2019.
Mentiune: contestatorul a facut mentiunea ca nu agreaza raspunsuri pe adresa sa de e-mail, ci numai instiintarea ca raspunsul este redactat si data/ora cand il poate ridica de la sediul asociatiei.
Fiind vorba de presedinte, care reprezinta o asociatie de proprietari, deci persoana juridica, legal este necesara semnatura electronica, si care dintre ele: simpla, avansata sau calificata?
Mii de multumiri!
Buna ziua! Pentru neachitarea drepturilor banesti stipulate intr-un contract de mandat incheiat cu o asociatie de proprietari unde trebuie sa ma adresez (judecatoria de sector sau T.M.B.) si in ce termen de la neindeplinirea acestei obligatii? As dori un raspuns avizat, de la un avocat care sa ma si reprezinte cu succes in instanta. Multumesc!
Buna seara!
Sunt membru al unei asociatii de proprietari infiintata in anul 2002, al carei statut si acord de asociere nu au fost actualizate niciodata si in care nu se cunoaste numarul real de membrii iar valoarea cotelor-parti indivize si a suprafetelor utile nu corespund cu nici un act de proprietate, ci sunt stabilite si afisate in listele de intretinere arbitrar. Adunari generale nu s-au facut de cel putin trei ani, iar la simulacrul de adunare generala din acest an doar s-a comunicat ca sunt 50+1 dintre membrii asociati, fara nici o dovada care sunt acestia, cati au procura si daca aceasta este valabila sau nu, De buget de venituri si cheltuieli, regulament de ordine interioara si de Legea nr 196/2018 presedintele si o parte insemnata dintre participantii la adunarea generala nici nu vor sa auda. La cererea mea scrisa, adresata presedintelui, de a-mi da posibilitatea sa cunosc numarul real al membrilor, mi-a raspuns ca nu imi poate permite accesul la documente, intrucat cererile de adeziune (eu banuiesc ca nici nu sunt inregistrate in evidenta asociatiei, pentru ca timp indelungat nu au folosit registrul de intrari-iesiri corespondenta) contin "date personale sensibile". Am nevoie de un sfat profesionist, sau de la o persoana care s-a confruntat cu o speta asemanatoare, care sa-mi indice calea legala de a afla numarul membrilor asociatiei precum si celelalte informatii reale pe baza carora ar trebui sa se intocmeasca si sa se calculeze corect cheltuielile de intretinere. Multumesc!
Buna seara! Va rog frumos sa-mi raspundeti si sa ma indrumati in urmatoarea speta:
- in 06.05.2022 am primit o comunicare de chemare in judecata privind obligarea mea, ca parata, de a returna reclamantului A.P. o suma de bani reprezentand sume incasate in dosar executional, aflat pe rolul unui BEJ, ca urmare a admiterii contestatiei la executare formulata de catre A.P. Mentionez ca suma a fost incasata de BEJ din contul reclamantului A.P. De asemeni, AP nu mi-a solicitat niciodata, pana la initierea acestei actiuni, restituirea acestei sume.
Intrebari:
1. Daca plata sumei a fost facuta de AP prin virament catre contul BEJ, de ce trebuie sa o restitui eu?
2. Daca o restitui pana la termenul de judecta, sunt obligata si la achitarea cheltuielilor de judecta solicitate de AP prin cererea de chemare in judecata?
Cu stima si multumiri,
Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, cu argumente pro/contra bazate pe documente juridice, daca este legala operatiunea comitetului executiv de a inlocui butucii usilor de la terasa blocului si cheile pastrate numai de membrii comitetului executiv. Ma gandesc totusi ca terasa este spatiu comun, si daca, Doamne fereste, se intampla un incendiu, ce facem: solicitam intrunirea comitetului executiv pentru ca acesta sa deschida usile de la terasa?! Multumesc!
Buna seara!
Un proprietar/unii proprietari a/au depus, cu nr. de inregistrare, cerere/cereri de adeziune la o asociatie de proprietari, act aditional la acordul de asociere, dar presedintele nu a inregistrat aceasta/aceste cerere/cereri la grefa judecatoriei. Poate/pot acest/acesti proprietar/i sa-si exercite drepturile: să participe, cu drept de vot, la adunarea generală a asociației de proprietari, să își înscrie candidatura, să candideze, să aleagă și să fie aleși în structura organizatorică a asociației de proprietari, bineinteles cu conditia de a avea capacitate deplina de exercitiu? Mentionez ca statutul si acordul de asociere nu au fost modificate de la infiintarea asociatiei iar membrii asociatiei inregistrati la judecatorie sunt doar 17 din cei 68 proprietari existenti acum . Multumesc!