Exista un contract de asociere in participatiune intre 2 persoane juridice respectiv X (pune la dispozitie cladirea) si Y(foloseste cladirea in scopul obtinerii de profit) . In contract este stipulat ca "suma minima (de plata pt. Y) se va actualiza anual, din initiativa lui X functie de rata anuala a inflatiei comunicata de INS". Timp de 5 ani X intocmeste acte aditional care cuprind arata anuala a inflatiei. Facturile se emit pe baza contractului si a actelor aditionale. Intr-un an, X uita sa intocmeasca Act Aditional. Facturile se emit pe baza ultimului act aditional.
Exista un prejudiciu prin neincasarea ratei inflatiei din anul in care nu s-a incheiat AA. Cine este de vina din cadrul firmei X respectiv:
1. Cel care a intocmit contractul + AA? Care spune ca nu trebuia sa intocmeasca AA . Le-a intocmit totusi o perioada dupa care se putea factura automat rata inflatiei de cel care factura.
2. Cel care a facturat ? Care spune ca nu are cum sa factureze de la sine rata inflatiei fara sa fie trecuta intr-un act juridic , in speta AA.
Multumesc
PS. Firma Y nu are nici o vina. (parerea mea)
S-a luat un credit de nevoi personale fara ipoteca in anul 2008. Nu s-a mai putut platit din mai multe motive iar acum am primit ca voi fi executat silit. Detin impreuna ca fratii mei (3) o proprietate. Nu am alte venituri momentan.
Intrebarea mea este daca banca imi poate lua casa?
Sunt 5 frati. Parintii sunt decedati. Patru din ei sunt propietari. Al 5-lea locuiteste in apartament dar nu este propietar. 2 dintre frati vor sa renunte la dreptul lor de propietate in favoarea celui care nu este. Care ar fi formula cea mai simpla si ieftina pentru a face transferul de propietate intre acestia?