avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Activitate e.mm

Activitate e.mm

Răspuns la discuția Esalonari
Eu vreau să vă mulţumesc pentru toate detaliile oferite! De obicei lucrurile bune se obţin cu mari eforturi şi acum ştiu ca pot găsi sfaturi foarte utile pe acest forum.
Sper că ne va mobiliza faptul că nu vrem să îi mai ţinem în spate pe ceilalţi de la scările 2 şi 3.
Oricum este bine de ştiut ce obstacole vom întâlni şi că ele pot fi depăşite!
Răspuns la discuția Esalonari
elga50

Vreau sa va multumesc pentru raspunsul dat @alexandraaciubotaritei!
Ma confrunt cu o situatie asemanatoare, acelasi sector si culmea la un bloc cu 3 scari. D-na sau d-soara Presedinte autointitulata(sau votata cu ajutorul datornicilor vechi) incearca sa ne oblige la plata unor esalonari rezultate in urma unor datorii(se pare ca sunt restante neplatite de vechea administratie) la furnizori, in special Apa Nova. Noi astia cu "IQ-ul de gaina" care ne-am platit intretinerea si in trecut (mentionez ca d-na sau d-soara Presedinte autointitulata avea restante la vechea administratie de ~1700lei) nu intelegem de ce trebuie sa platim din nou utilitatile. Probabil din cauza "IQ-ul de gaina" ne-am platit intretinerea la timp si nu am adunat restante de 1700lei. Sunt foarte multi datornici la scarile 2 si 3, cei care fac cel mai tare galagie ca trebuie sa platim esalonari(oare de ce vor ca aceste sume sa se imparta la toti locatarii indiferent daca sunt restantieri sau nu?).
Intrebarea mea este: din suma datorata nu ar trebui sa se scada suma datornicilor de la vechea administratie(pentru ca trebuie sa va mentionez ca noua administratie are aceasta lista)+penalizarile pana la data preluarii administratiei si apoi sa se imparta suma la TOTI locatarii?
Stiu ca nu exista o lege cum sa calculezi aceste sume, dar cred ca este legea bunului simt.
Exista vreo modalitate ca o scara sa se separe de celelate chiar daca sunt aceste datorii. Locatarii scarii noastra, scara 1, vrem sa ne separam de ceilalti. 90% din locatarii acestei scari suntem fara restante la vechea administratie si vrem sa ne gestionam singuri si sa ne constituim asociatie de proprietari. Este mai usor sa gestionezi o scara.
Va multumesc!