1. In afara plangerii bazate pe art.307 (1/2) C.pen , banuiesc ca si plangere penala pt nerespectarea hotararii judecatoresti se poate face. Asa este ?
2. Referitor la obligatia de a respecta programul de vizita, este nevoie de o noua actiune in instanta, sau se poate cere executarea silita a hoatararii existente prin care s-a consfintit intelegerea dintre parti in ce priveste programul de vizita ?
3. Pana la urma cu sentinta de divort si cererile accesorii cum ramane ? Poate fi atacata ? Merita ? Instanta a propus partilor sa rezolve pasnic conflictul de dragul copilului, sa se renunte la reconventionala si sa fie acceptata sentinta de divort din vina ambilor fara motivatii, pensia alimentara si programul de vizita propus de instanta dupa ce a ascultat autoritatea tutelara. Partile au semnat ca sunt de acord, dar cu toate acestea, numai una dintre ele si-a respectat obligatiile. Si semnatura.
Ok In cazul art 42, daca intelegerea care a fost incuviintata de instanta judecatoreasca este incalcata , ce se intampla ? Concret, daca parintele caruia i-a fost incredintat minorul nu respecta programul de vizitare al copilului de catre celalat parinte, ce se intampla ? Se ataca sentinta prin apel sau recurs ?
Pe net am gasit asta in mai multe locuri :
Divortul prin intelegere este maniera eleganta, civilizata si rapida prin care sotii care au copii minori pot divorta.
Astfel, sotii se inteleg ca divortul sa fie pronuntat din culpa comuna, caruia dintre parinti sa-i fie incredintat copilul, care sa fie cuantumul pensiei de intretinere si daca sotul care si-a schimbat numele prin casatorie il poate pastra
dupa divort.
In acest fel, divortul dureaza mai putin, costa mai putin si este mai putin traumatizant.
In cazul divortului prin intelegere, asa zisa forma eleganta de divort cand exista copii minori, ce se intapla daca imediat dupa pronuntarea sentintei , una dintre parti nu respecta intelegerea ?