Mi-as schimba pe loc denumirea firmei, avand in vedere ca nu am preluat aceasta titulatura din rea-vointa.
Din pacate, sub aceasta titulatura am obtinut o abilitare ca Serviciu extern de prevenire si protectie si, am inteles ca trebuie sa trec din nou prin intreaga procedura de abilitare daca mi-as schimba acum denumirea firmei. Din acest motiv, as vrea sa-mi schimb denumirea firmei, la sfarsitul lui 2011, cand trebuie sa fiu re-abilitata.
Sper sa gasesc intelegerea necesara din partea ASRO, care apara interesele ISO la nivelul Romaniei.
Spuneam in mesajul meu initial, ca voi folosi o situatie similara ... din acest motiv, d-le Sorka, nu ati gasit marca BEST.
Situatia reala, se refera la marca ISO ... am stat si m-am gandit si nu cred ca fac nici-un rau daca dau exact datele reale.
Asociatia de Standardizare din Romania, are un certificat pentru marca "ISO" asociata dupa cum am vazut eu, cu un desen grafic (un glob albastru).
Eu am denumirea firmei, de fapt sunt PFA, "ISO Consulting numele meu PFA".
Asa a fost situatia in 2006 cand m-am autorizat. Cei de la primarie, m-au intrebat daca vreau ca pe langa numele meu sa mai trec ceva la denumirea PF. Si asa am facut! Iar pentru faptul ca domeniul meu de activitate este consultanta in domeniul implementarii sistemelor de management in baza referentialelor ISO (ISO 9001, etc), m-am gandit ca folosind sintagma "ISO Consulting", clientii vor sti din start cu ceea ce ma ocup eu.
Din pacate, nimeni nu reuseste sa imi spuna clar "da" sau "nu" ... adica, am incalcat sau nu marca ISO?; trebuie sau nu sa imi schimb denumirea firmei (pfa-ului) si a domeniului de internet?.
ISO este de fapt un acronim: International Organization for Standardization, iar aceasta organizatie, ca si Asociatia de Standardizare din Romania, se ocupa cu standardizarea (elaborarea de standarde), nu si cu consultanta in vederea implementarii acestor standarde.
Prin faptul ca eu folosesc si "Consulting" plus numele meu personal, asociate cuvantului "iso", cred ca nu exista nici-un fel de confuzie intre activitarea de standardizare si cea de consultanta, respectiv intre Organizatiile de standardizare si mine. Dar, este doar o parere logica, bazata pe fapte ... nu si pe studii in drept.
Multumesc pentru raspuns.
a.) De comparat, nu prea avem ce compara ... ei au inregistrat intr-adevar un semn grafic pe care scrie BEST, dar ... eu am pur si simplu numele firmei BEST PROTECT, fara insemne grafice, logouri, etc.
b.) Sa zicem ca ei fac documentatii pe care le utilizeaza diverse firme, iar eu ... ajut firmele sa implementeze (sa respecte) cerintele acelor documentatii. Mentionez ca titularul marcii nu are ca domeniul de activitate prestarea de servicii de consultanta, asa cum il am eu.
c.) Cat despre exclusivitatea asupra cuvantului BEST, nu cred. Inregistrarea marcii este pentru 4 clase: 35, 38, 41 si 42 ... si nu mentioneaza nimic despre exclusivitate.
Buna ziua!
Am si eu cateva intrebari ... daca puteti sa imi raspundeti. Situatia este reala, dar voi folosi pentru moment, un exemplu similar.
Exista la OSIM o marca inregistrata, constand intr-un simbol (desen grafic) pe care scrie cuvantul BEST.
Eu folosesc in denumirea firmei mele, cuvantul BEST, asociat cu alte cuvinte, sa zicem BEST PROTECT.
In momentul de fata:
1 - incalc marca inregistrata BEST?
2 - pot inregistra eu acum, marca BEST PROTECT, daca proprietarul marcii BEST m-a somat in legatura cu utilizarea marcii lui in denumirea firmei mele?
3 - am sanse sa castig, daca sunt data in judecata?