Am si eu o intrebare, ca sa beneficiez in continuare de pensie de urmas, eu fiind la master, si lucrand la o societate unde am salariul brut de 540 ron, cu un contract de munca pe o perioada determinata ( decembrie 2010 ), pot sa beneficiez in continuare de pensie, ca am vazut pe spatele adeverintei niste chestii de completat ( unde sunt angajat, etc ). Exista vreun prag minim de salariu care pot sa il iau, ca sa pot sa beneficiez de pensie ? Astept un raspuns. va multumesc anticipat.
si daca nu pot sa platesc toata suma deodata? am vzt ca mi-au blocat contul bancar... ce o-r sa mai faca ? imi ia tot ce e pe numele meu? ? momentan chiar nu am de unde sa platesc toata suma, sunt student, nu am un loc de munca... ce pot face?
Scz inca de la inceput, am postat la impozit pe profit, in loc de venit.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare, in urma cu 2 ani am lucrat la o firma din Bucuresti, am incheiat un contract pe care scria ca firma se angajeaza sa plateasca impozitul pe profit doar 10 %, de asemenea mi-au mai spus ca cei 6 % nu ii platesc pentru ca sunt student ( si mi-au zis ceva de drept de persoana intelectuala). Zis si facut, pana m-am trezit acasa cu un plic de la finante, ca trebuie sa platesc suma de x ron ca urmare a veniturilor obtinute in anul 2007. Am fost anul trecut si am depus la un ghiseu de la finante o cerere si o adeverinta de la firma unde am lucrat, unde se specifica ca am obtinut venituri pe "persoana intelectuala"(sau ceva de genul). In acea perioada eram student, si sunt si in ziua de azi. Ce trebuie sa fac? Pot fi scutit de la plata acelui impozit ?