FELICITARI CELOR ADMISI....poate ne destupati si pe noi va rugam respectuos, din ce ati invatat, se poate ? eu am invatat din Voineag teste grila admitere magistratura si avocatura, care s-a dovedit ca nu mi-a folosit la nimic...nici macar o intrebare nu a fost din ea.....
:)) iar incepem discutia pe diferentele dintre "trebuie" si "obligat"
Interpretarea e cam asa: dupa decesul/renuntarea avocatului, el se prezinta ca succesor al clientelei respectivului confrate. Confratele renuntator/ mostenitorii celui decedat nu face/fac obiectie. Cel care se prezinta dobandeste clientela fostului confrate. Prin urmare se imbogateste. Ca urmare a faptului ca s-a imbogatit, trebuie sa plateasca.
Sa speram ca nu merg chiar pana la aceasta limita cu grilele.
emilmailat a scris:
Raspunsul A este corect!!!Dar nu pentru motivul prezentat de tine ci pentru faptul ca legea sanctioneaza si fapta persoanei care ameninta sotul sau o ruda apropiata. Iar daca verifici intelesul notiunii de membru de familie vei afla ca este vorba de sotul sau ruda apropiata care locuieste sau gospodareste cu inculpatul! Deci daca e adevarat ca amenintarea unei rude apropiate a partii vatamate este sanctionata rezulta ca de asemenea va fi angajata raspunderea faptuitorului si in cazul in care ruda apropiata inca si locuieste sau gospodareste cu inculpatul!!!
ank_i a scris:
emilmailat a scris:
Sa dea Domnu' sa nu fie grile din astea la ex. ca va fi nasol.... dar tot nu mi-ai spus C la ce infractiune s-ar incadra?
astia de la inm au un mod f ciudat.grilele in esenta sunt la un nivel mediu, dar exprimarea lor e de mare.....sa nu mai zic prostii pe aici.
asa, sa-ti raspund: obiect material ar putea fi un inscris,ma gandeam eu la santaj, in forma agravata , cu darea in vileag( care inseamna din punct de vedere juridic aducerea la cunostinta altora prin orice mijloace). cred ca este posibil asa ceva, cu toate ca nu am gasit sa-ti dau exemplu o decizie.
eu am analizat grila ta, prin eliminarea variantelor a) NU, c) NU, deci.....ramane b).
care intr-adevar este corect, deoarece purtarea abuziva absoarbe amenintarea, lovirea, vatamarea.
dar de ce A nu e bun. din cauza lui poate? poti gandi si in felul asta: poate fi amenintarea familiei sau poate fi si parte din purtare abuziva... Si atunci corect, este a si b
ank_i a scris:
emilmailat a scris:
Sa dea Domnu' sa nu fie grile din astea la ex. ca va fi nasol.... dar tot nu mi-ai spus C la ce infractiune s-ar incadra?
astia de la inm au un mod f ciudat.grilele in esenta sunt la un nivel mediu, dar exprimarea lor e de mare.....sa nu mai zic prostii pe aici.
asa, sa-ti raspund: obiect material ar putea fi un inscris,ma gandeam eu la santaj, in forma agravata , cu darea in vileag( care inseamna din punct de vedere juridic aducerea la cunostinta altora prin orice mijloace). cred ca este posibil asa ceva, cu toate ca nu am gasit sa-ti dau exemplu o decizie.
eu am analizat grila ta, prin eliminarea variantelor a) NU, c) NU, deci.....ramane b).
care intr-adevar este corect, deoarece purtarea abuziva absoarbe amenintarea, lovirea, vatamarea.
dar de ce A nu e bun. din cauza lui poate? poti gandi si in felul asta: poate fi amenintarea familiei sau poate fi si parte din purtare abuziva... Si atunci corect, este a si b
ank_i a scris:
La santaj inscrisul nu este obiect material al infractiunii de santaj!!!Dar un inscris este obiect material in cazul falsului material in inscrisuri oficiale in modalitatea alterarii acestuia in orice mod!!!
emilmailat a scris: