avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate iannis75

Activitate iannis75

Buna ziua. Ma aflu in aproximativ aceeasi situatie ca cea prezentata mai sus, exceptia constituind-o faptul ca masura blocarii rotilor nu a fost dipusa de catre politia rutiera sau locala ci de adminitratia magazinului Kaufland printr-o firma de securitate proprie ce are ca domeniu principal de activitate comertul ambulant. Cum si unde pot ataca aceasta decizie de blocare a rotilor masinii personale? Va multumesc.

ynocentta a scris:

Problema blocarii rotilor vehiculelor reprezinta o adevarata problema ,care genereaza dispute si polemici vis-a-vis de legalitatea masurii blocarii rotilor
Blocarea rotilor este legala daca exista HCL care sa prevada in mod expres situatiile si conditiile care pot conduce la blocarea vehiculelor
Cel mai probabil masura de blocare roti a fost dispusa de catre politia rutiera dar executata de firma care are contract cu primaria.
Cu toate acestea, nelegalitea ei poate fi constatata de catre instanta de judecata prin ridicarea unei exceptii de nelegalitate in instanta de contencios administrativ
Prin urmare, HCL este legala pana se va constata nelegalitatea ei prin hotararea instantei de concencios.
Daca vi se pare ilegala HCL, aveti dreptul prevazut si garantat de legea Fundamentala de acces neingradit la justitie
Daca doriti sa actionati in judecata firma care a blocat rotile masinii dvs. aveti si jurisprudenta cu privire la aceasta:
www.avocatnet.ro/content/art...
Exista multe hotarari judecatoresti,prin care instanta de judecata a dispus anularea HCL





Buna ziua,
ati putea preciza, va rog, care anume sunt aceste entitati private?!? M-ar interesa sa pot plati o singura taxa unei singure institutii, cu atat mai mult cu cat spuneti ca esti si mai mica decat ceea ce platesc acum. Multumesc.
Buna ziua,
ati putea preciza, va rog, care anume sunt aceste entitati private?!? M-ar interesa sa pot plati o singura taxa unei singure institutii, cu atat mai mult cu cat spuneti ca esti si mai mica decat ceea ce platesc acum. Multumesc.


Horatiu Coldea a scris:

Pe langa cele 3 organisme de gestiune colectiva (UCMR-ADA, UPFR si CREDIDAM), legea 8/1996 modificata in martie 2018 a introdus, prin transpunerea Directivei 2014/26/UE, a unor enitati independente de management.
Acestea sunt entitati private care reprezinta autorii, cantaretii si producatorii si la acestea platiti o singura taxa, mai mica cu cel putin 50% fata de celelalte 3 adunate.

Răspuns la discuția Plan de evacuare cafenea
Multumesc ptr raspunsurile d-voastra de-a lungul timpului. Ca o mica paranteza, daca am sta sa citim, fie chiar si pe fuga, minunata, stufoasa si intortocheata legislatie din Romania din toate ramurile tangentiale afacerilor noastre(respectiv, contabiliatate, ssm, psi, medicina muncii, dsv, dsp, ddd etc) atunci ptr ce oare mai platim servicii externalizate care sa ne asigure sprijinul necesar in tot acest proces?? Si cand ne-ar mai ramane si timp sa ne ocupam efectiv de afacerile noastre?? Ca de obicei, se adevereste zicala ca pana la D-zeu, ne omoara sfintii. Va salut cu respect, seara frumoasa.
Răspuns la discuția Plan de evacuare cafenea
Multumesc de raspuns. Inteleg punctul d-voastra de vedere dar tot as mai indrazni doua intrebari. Spuneti la un moment dat ca "In urma controlului ISU-psi puteti afla daca dotarile pe care le aveti dvs. sunt suficiente sau nu." Asta inseamna cumva ca cei ce vor veni in inspectie ar trebui sa ma avizeze asupra a ceea ce am de facut ca sa intru in legalitate(presupunand ca nu sunt) si ca abia apoi vor trece la masurile pecuniare? Si doi, pot face cumva vreo adresa catre ISU??? in care sa cer sa fiu avizat/instiinatat asupra tuturor cerintelor obligatorii pe care le-as avea de indeplinit? Multumesc.
Răspuns la discuția Plan de evacuare cafenea
gigipopa a scris:

Raspunsul meu se refera la discutia deschisa de dvs. privind inchirierea unui spatiu dintr-o locatie. Proprietarul locatiei, daca inchiriaza spatii trebuie sa detina aviz/ autorizatie psi-su (nu le poate obtine fara plan de evacuare intocmit/ afisat) pentru intreaga locatie.

Devine din ce in ce mai dificil de inteles ptr mine. Proprietarul de la care eu am inchiriat cele 2 camere NU este si proprietarul cladirii, este doar proprietarul spatiului meu! In cladire mai sunt 2 alte spatii comerciale care apartin altor proprietari. In aceste conditii, cine si ce obligatiii are in legatura cu normele psi?

[/quot
]Daca locatia indeplineste conditiile precizate in Ordinul MAI nr.163/ 2007 este nevoie inclusiv de iluminat de siguranta.


La ce conditii anume va referiti cand spuneti asta? Ieri am citat in sprijinul afirmatiilor"mele" din exact aceasta lege care NU ma obliga, avand sub 50 de persoane, sa am iluminat de siguranta! E putin confuz si alambicat...cum de altfel e toata legislatia din Romania.

Asadar, as concluziona intreband din nou: EU, in calitate de chirias al unui spatiu inchiriat cu destinatie de cafenea, avand o suprafata de sub 50mp si 40 de locuri, spatiu aflat intr-o cladire cu mai multi proprietari, ce anume trebuie sa indeplinesc ca sa fiu intr-o perfecta stare de legalitate? Ma refer aici la extinctoare(am 2 desi legea prevede 1 din cate am citit zilele astea), plan de evacuare(?), iluminat de siguranta(?), semnalizare optica a iesirii de siguranta(?). V-as ruga ca, in limita timpului disponibil si a interesului generat de aceasta discutie, sa-mi raspundeti clar si punctual la fiecare intrebare. Va multumesc anticipat. O seara frumoasa.


Răspuns la discuția Plan de evacuare cafenea
Buna seara din nou.
Revin cu precizari de la firma de psi-ssm contractata: in urma discutiilor purtate mi s-au comunicat urmatoarele aspecte:

"Ordin nr. 163/2007 pentru aprobarea Normelor generale de apărare împotriva incendiilor
Art. 29. - (1) Planurile de evacuare a persoanelor în caz de incendiu cuprind elemente diferenţiate în funcţie de tipul şi destinaţia construcţiei şi de numărul persoanelor care se pot afla simultan în aceasta şi se întocmesc astfel:
a) pe nivel, dacă se află simultan mai mult de 30 de persoane;
b) pe încăperi, dacă în ele se află cel puţin 50 de persoane;
c) pentru încăperile destinate cazării, indiferent de numărul de locuri.

(2) Planurile de evacuare se afişează pe fiecare nivel, pe căile de acces şi în locurile vizibile, astfel încât să poată fi cunoscute de către toate persoanele, iar în încăperi, pe partea interioară a uşilor. "
=> de unde s-a dedus ca nu trebuie intocmit un plan de evacuare! Sau cel putin asta a fost rationamentul lor. Referitor la necesitatea de a semnaliza luminos iesirea mi s-a spus ca reglementarile normativului i7/2011 lamuresc perfect situatia. Asadar :
"7.23.7. Instalatii electrice pentru iluminatul de securitate pentru evacuare
7.23.7.1. Instalatii electrice pentru iluminatul de securitate pentru evacuare trebuie prevazute în :
- cladirile civile si încaperile cu mai mult de 50 de persoane ;
- încaperile amplasate la nivelurile supraterane ca suprafata mai mare de 300 m2, indiferent
de numarul de persoane ;
- încaperile amplasate la nivelurile subterane cu suprafata mai mare de 100 m2, indiferent de
numarul de persoane ;
- parcajele subterane si supraterane închise;
- toaletele cu suprafata mai mare de 8 m2 si cele destinate persoanelor cu dizabilitati;
- spatiile de productie cu mai mult de 20 de persoane sau atunci când distanta dintre usa de
evacuare si punctul de lucru cel mai departat depaseste 30 m."

gigipopa a scris:

Pentru a va edifica cui dati niste bani, solicitati respectivilor sa va arate articolul din lege care mentioneaza ca in incinte/ localuri/ cafenele/ baruri, etc., sub 50 de locuri nu trebuie respectate reglementarile psi-su, respectiv ssm.

Răspuns la discuția Plan de evacuare cafenea
Exact asta am facut. Multumesc ptr raspunsuri. O zi buna.
Răspuns la discuția Plan de evacuare cafenea
Firma este autorizata, din pacate, dupa cum constat. Am citit aseara legea indicata de d-voastra si nu am vazut nicaieri vreo specificare legata de numarul de locuri dintr-o cladire/institutie etc. Asadar, din ceea ce spuneti d-voastra, nici nu o sa gasesc asa ceva, ea neexistand !!!
Răspuns la discuția Plan de evacuare cafenea
Multumesc pentru raspuns. Ceea ce nu inteleg este de ce firma contractata de mine ptr a se ocupa de normele ssm si psi are cu totul alta...viziune. Oare legea nu e aceeasi ptr toti? Se poate ea interpreta in asa fel incat sa rezulte o abordare atat de diferita? Si aici ma refer la ei, nu la raspunsul d-voastra. Ptr mine este asa cum banuiam, d-aia am si intrebat, ca sa-mi confirm banuiala.