avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate Shoni

Activitate Shoni

Buna ziua!

In data de 26.feb.2012 am cumparat un camion Mercedes 817 la pretul pietii, 4000 euro, de la o firma de transport.
Am incheiat pe loc un contract de vanzare-cumparare (formularul oficial, dar intocmit cu mana), si am primit o factura fiscala in valoare de 500 euro, camionul fiind amortizat la firma.

Am ajuns acasa, am apelat la biroul de transcrieri, si am trimis talonul, cartea de identitate si contract de vanzare-cumparare intocmit cu calculator pentru vechiul proprietar pentru radiere.
Vechiul proprietar mi-a promis atunci ca in 2-3 zile ne trimite inapoi actele pentru a inmatricula camionul pe numele firmei mele.

Problema este, ca ma tine cu vorba, si nici pana in ziua de astazi nu mi-a trimis inapoi actele, spune ca nu are bani sa plateasca 3-4000 lei impozit datorat la acest camion. A trecut deja doua luni jumatate, si camionul sta in curte, nu pot pune la treaba.

Vechiul proprietar mai are 3 TIR-uri care fac transport si acum, deci eu zic ca nu il infometeaza impozitul pentru aceasta.

Intrebarea mea este: pot ameninta cu taxa de drum, in sensul ca zilnic ma deplasez sub camerele de supraveghere pentru taxa de drum, si el va primi amenzile? Sau amenzile vor veni la mine, el acoperindu-se cu contractul de vanzare-cumparare facut cu mana?

Ajutati-ma: exista vreo lege care ii obliga vechiul proprietar radierea vehicolului?
Ce pot face, sa pot inmatricula camionul pe firma mea si sa-l pun pe treaba, ca doar pentru aceasta am cumparat?

Multumesc mult in prealabil pentru ideile si sfaturile Dvs.
Răspuns la discuția As vinde firma...
Multumesc pentru raspuns domnului jurist. Totusi, se pune intrebarea: de ce atatea anunturi pe net cu cumpararea firmelor cu datorii, cine ar vinde daca ulterior poate fi tras la raspundere si oricum trebuie sa achite datoriile?

Buna ziua! Caz concret: van activele firmei la concurenta, iar plata se va face pe baza facturilor emise de mine. Din banii incasati platesc toti furnizorii si bancile, dar ramane partea statului (TVA si impozit profit) de cca 3OO.OOO lei.

Acesti bani daca achit raman pe zero. Ce urmari poate fi daca vand firma, pot fi tras eu la raspundere? Averea personala poate fi afectata in acest caz? Tranzactia se face la Camera Comertului si la notar?

Multumesc in prealabil.
Shoni