avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate vanta_cristian

Activitate vanta_cristian

Răspuns la discuția Lipsa calitãții din citație.
Vă mulțumesc foarte mult pentru răspunsuri.

”doberv”, nu am găsit dosarul la niciuna din instanțe. Posibil să fie încă în curs de deschidere dosarul sau ceva în genul ăsta. Foarte confuză treabă. :hm:
Bună seara,

Mă confrunt cu o problemă oarecum frustrantă deoarece, citind câteva dintre postările de aici, informându-mă dintr-o parte și din alta, am ajuns să nu mai pricep nimic.

Săptămâna trecută am primit o citație (pe o adresă la care nu mai locuiesc de vreo 10 ani și care se numește altfel de vreo 15 ani) din care reiese că trebuie să mă prezint la Alba Iulia într-un proces penal al unei femei de care nu am auzit niciodată (iar în Alba Iulia nu am fost niciodată). În citație nu se precizează calitatea în care sunt chemat la declarații, iar la telefon am fost refuzat de 2 ori când am cerut detalii despre caz. Eu nu am habar despre ce se întâmplă defapt. La telefon mi s-a spus că trebuie să văd și niște fotografii și că la telefon nu îmi vor zice despre ce este vorba, deci trebuie să mă prezint. Între timp am reușit să amân toată treaba pe data de 22.02.2010 pentru că sunt student (examene/lipsa banilor/etc.), eu fiind citat pentru data de 15.02.2010, chiar în ziua aceea având un examen. Am explicat și faptul că nu cunosc persoana în a cărui caz sunt chemat la declarații și că nu am fost niciodată în Alba Iulia. De când am primit citația m-am gândit zilnic la ce ar putea fi și tot nu găsesc răspunsul...în altă ordine de idei, sunt o persoană liniștită și nu înțeleg la ce aș fi putut lua parte care să fie ilegal.

Apoi, astăzi când am sunat acolo (la politia din Alba Iulia) ca să mă reprogramez, am făcut referire și la obligația sau mai bine zis ne-obligația mea de a mă prezenta, pentru lipsa calității mele din citație, datorată probabil dosarului în curs de deschidere, și mi s-a răspuns cu seninătate că pot fi dus acolo și cu mandat dacă nu mă prezint de bunăvoie. Momentan nu îmi permit un avocat, tocmai de aceea apelez la sfaturile voastre. Plus că situația asta a devenit un stresor pentru mine asociat cu sesiunea de examene. :-/

Ce e de făcut în această situație? Care sunt drepturile și obligațiile mele în acest caz (cu toate neregulile din partea oamenilor legii cu tot)? Pot să mă prezint doar pentru a afla despre ce este vorba acolo fără a da o declarație? Mi se pare destul de agresiv modul lor de a mă aborda (lipsa de informații din partea lor, amenințări cu mandate, etc.). Am dreptul să înregistrez declarația (cu telefonul/reportofonul spre exemplu) sau au dreptul ca ei să-mi ia aparatura înainte sau în timp ce dau declarații?

Aș fi foarte recunoscător dacă aș fi lămurit în acest sens.

O seara frumoasă și liniștită tuturor.