avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Activitate tricoteza

Activitate tricoteza

hai sa va spun eu o poveste cu popriri:

SC cu 2 incuviintari de executare silita, SC nu este informata in niciun fel in legatura cu litigiile demarate si castigate de creditori.
Pe 12 decembrie i se pune poprire de catre BEJ 1; pe 15 vine poprire de la Anaf, pe 23 vine poprire de la BEJ 2 care transmite poprirea si la terti (a obtinut numele clientilor de la ANAF) iar pe 30 vine a doua poprire de la ANAF.
SC se milogeste la clientii sa incaseze, banca nu spune nimic despre popriri pana SC afla de la un client ca trebuie sa inceapa sa-i plateasca BEJ-ului 2 pentru ca a primit titlu executoriu. Toate aceste infomatii vin catre SC dupa cele 15 zile in care ar fi putut sa faca vreo contestatie pentru ca BEJ 1 a adaugat 16% la valoarea debitului, BEJ 2 nu a fost informat de creditor ca a mai incasat 25% din debit cu vreo 2 luni inainte. ANAF-ul, ca de obicei, a zis ca mai bine clientii SC-ului sa-i plateasca BEJ-ului 2 decat sa faca ei poprire la terti, ca doar nu-s banii lor, nu?

Repet, BEJ-ii nu au trimis nimic la SC. Nici dupa ce SC a aflat de isprava BEJ 2 cu poprirea la clienti, BEJ 2 nu a gasit de cuviinta sa comunice numele tertilor popriti... SC va afla de la clienti, atunci cand acestia vor "intarzia" la plata.

Ce se mai poate face acum, la 30 zile distanta de ultima poprire? Bani in cont nu intra pentru ca clientii platesc la BEJ 2, desi poprirea lui a fost infiintata dupa Bej 1 si desi ANAF-ul ar trebui de fapt sa-si ia primul banii.

SC nu are bani sa angajeze avocati pentru a se lupta cu BEJ-ii prin instante.

deci... eu le-am facut informare oficiala explicandu-le ca am nevoie doar de un sediu social fara activitate (pentru acte si corespondenta) si raspunsul a fost negativ; i-am dat in judecata si judecaorul le-a dat lor dreptate pe motiv ca "pun oameni batrani pe drumuri". eu platesc o groaza de bani rate pt. apartamentul asta si nu am voie sa tricotez legal in fata televizorului meu si sa emit facturi pentru munca prestata de acasa pentru ca asa vor vecinii mei. m-am documentat destul de mult .... am avut si avocat.. judecatorii din tara asta incurajeaza munca la negru, cu alte cuvinte.