avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate bil_ratp_iasi

Activitate bil_ratp_iasi

Autoritatea contractanta a decis suspendarea procedurii in conformitate cu art.287^8 din OUG nr.34/2006 prin care se precizeaza ca ,,indiferent de decizia instantei cu privire la suspendarea procedurii de atribuire, autoritatea contractanta nu are in nicio situatie dreptul de a incheia contractul inainte de solutionarea cauzei in instanta". Iar la art.287^10 se precizeaza ca instanta poate constata nulitatea contractului in cazul in care nu a respectata prevederile art.287^8.
Va multumesc anticipat.
Pentru atribuirea unui contract de furnizare combustibil , autoritatea contractanta a initiat o procedura de licitatie deschisa on-line in luna Aprilie 2009. A avut loc sedinta de deschidere a ofertelor, si ulterior a avut loc atribuirea on-line. In luna mai 2009, un operator economic declarat necastigator , din cei 4 evaluati , a inaintata o contestatie Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor. Aceasta contestatie a fost respunsa ca inadmisibila de CNSC.
Ulterior, tot in luna mai 2009, acelasi contestatar a depus ,,Recurs -Contestatie Act Administrativ Fiscal" la Curtea de Apel impotriva Deciziei CNSC.
Drept urmare, autoritatea contractanta a suspendat procedura de achizitie in luna Mai 2009, urmand sa reia procedura in functie de hotararea instantei.
Ce ar trebui sa faca autoritatea contractanta in aceasta situatie, avand in vedere ca suntem in luna Februarie 2010 si inca nu a fost solutionata aceasta cauza?