Ce inseamna o procedura care sa acopere procedura de conciliere? Faptul ca am sesizat ANPC si am primit raspuns ca ei au amendat banca pentru acele clauze abuzive si mi-au anexat si un raspuns formulat de banca, iar apoi m-am adresat direct bancii cu aceleasi solicitari ca si in actiunea introdusa in instanta , banca nefiind de acord cu niciuna din solicitari, poate acoperi procedura de conciliere? Mii de multumiri!
Buna ziua,
Actiunea introdusa in instanta privind anularea in baza Legii nr. 193/2000 a unor clauze abuzive dintr-un contract de credit ipotecar este de natura comerciala sau civila?
Am introdus actiunea in instanta si a fost data spre judecare la Sectia comerciala. Eu am considerat actiunea de natura civila astfel ca nu am parcurs procedura de conciliere. Tinand cont de faptul ca obiectul secundar al cererii mele il reprezinta recuperarea prejudiciului produs datorita aplicarii clauzelor abuzive, ceea ce implica si plata unei taxe judiciare de timbru apreciabile, va rog sa ma sfatuiti cu privire la urmatoarele aspecte:
- am vreo sansa daca invoc exceptia necompetentei materiale ?( daca da, care ar fi argumentele)
- daca invoc aceasta exceptie pana la sau la primul termen de judecata pot sa nu achit taxa de timbru si sa solicit o amanare a platii pana la urmatorul termen ( daca judecatorul o considera actiune comerciala pierd pe nerespectarea procedurii de conciliere si pierd taxa de timbru )
- ar fi indicat sa imi retrag actiunea si sa o reintroduc doar avand ca obiect anularea clauzelor abuzive urmand ca dupa terminarea acestui proces sa formulez actiunea in pretentii? Va multumesc foarte mult!