avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate lorryd

Activitate lorryd

Răspuns la discuția Intrebare Somaj Tehnic
Va multumesc pentru amabilitate. Nu sunt incepatoare. Vreau numai sa fac bine ceea ce fac. Am inteles in totalitate ceea ce ati spus si tocmai de aceea am insistat.
Problema este ca programul meu de contabilitate nu-mi permite elaborarea unui stat in modul in care dumneavoastra solutionati problema. In momentul in care bifez somaj tehnic3 luni (desi nu e mai mare de 3 luni), imi calculeaza contributii si pentru angajat la 75%, si pentru societate.
O solutie de mijloc nu am gasit. Si nici nu se pune problema de a face un stat de mana, pentru ca sunt multi salariati.
In ianuarie 2010 nu se aplica nici ord.28/2009 si nici ord.4/2010. Daca nu datorez contributii pentru angajat, cum completez declaratiile pentru acestia?
La CAS, in momentul in care trec suma corespunzatoare a 75%, imi calculeaza 10,5% pentru ea.
La somaj, nu pot da salvare, pana nu bifez nr. zile suspendate OUG 28/2009, ori nu am zile suspendate conform OUG 28/2009, pentru ca in ianuarie acest OUG 28/2009 nu se aplica.
In situatia in care bifez nr de zile suspendate conform OUG 28/2009, ce completez la SB minim conform timpului suspendat: 600 lei pentru un salariat cu norma de 8 ore si 150 pentru un salariat cu 2 ore pe zi?
Multumesc.
La CAS nu mi-a primit declaratiile pentru cei in somaj tehnic pentru ca aveau zero la contributii. Nu stiu ce sa mai inteleg.
Adica din 75% ii retin salariatului toate contributiile (CAS, CASS, somaj, impozit)? Scuze ca insist.
In plus, anul trecut, pentru salariatii in somaj tehnic, se facea o declaratie separata la CAS unde la tipul de contract de munca se trecea 5, dar acum programul nu-mi mai permite.
La declaratia de somaj, daca trec salariatii in somaj tehnic, completand numarul de zile suspendate, nu-mi da voie sa completez baza de calcul, imi spune ca trebuie sa fie 0.
Multumesc
si pentru salariat si pentru societate?
Adica salariatii primesc 75% din salariul de incadrare si la asta calculez contributiile?
Daca am salariati in somaj tehnic pe ianuarie 2010, cum procedez cu ei? Ce contributii datorez... pentru ca ordonanta de urgenta privind reglementarea unor masuri de protectie sociala pentru anul 2010 prevede scutirea de la plata contributiilor incepand cu februarie 2010. Atunci ... ce act normativ se aplica pentru ianuarie 2010?
Multumesc