avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Activitate Tezeus

Activitate Tezeus

Sunt salariat la o institutie publica (suntem un cor de aprox 30 persoane.)si acum mai bine de 2 ani am facut o cerere pentru completarea cartii de munca...nu mi s-a dat numar de inregistrare (nu prea da numar de inregistrare) si nici acum nu am vazut acea carte de munca. La intrebarile mele legate de acest subiect, mi se raspunde citez:" O sa ai!".Mentionez ca am un coleg care a fost angajat o data cu mine si are cartea de munca completata la zi.Mie mi se spune ca nu mai sunt carti de munca pe piata...!?! Nu inteleg.Ok ...Am un salariu pe studii medii de aprox 700 RON.Nu am terminat facultatea (sunt in anul 2 muzica La Spiru Haret). Mi se spune ca am salariul maxim pe studii medii cu Grad de corist 1,cel mai mare.(urmatorul grad este de artist liric pentru cei cu studii superioare)Am vechime de aprox 7 ani.Am un coleg care are Studii superioare,Artist liric si are minim 1500 RON. Este normal ca sa aiba mai mult decat dublu fata de mine? Si Nu este numai cazul meu...O colega are doctoratul si are doar 1000 RON.Alta colega care are doar studii superioare are 1200Ron.Este un pic absurd.Avem 4 directori la 30 de oameni, toti 4 cu salarii de peste 2500 RON.Avem un director economic care "cica" se ocupa de cartile de munca, adeverinte, salarii.etc....Acea persoana, doamna, nu are un program pe usa biroului, nu o gasesti decat foarte rar, daca lipseste nu i se taie ziua de munca...Daca nu are chef nu raspunde la telefon. Eu si colegii mei am aflat ca este incert un lucru in privinta ei: "are sau nu facultate?" Daca NU are facultate, mai poate ocupa functia de drector economic( cred ca economic)?.Oricum, functia de director o are. Alt fapt: fiul doamnei respective este angajat in aceasta institutie fara sa fi dat vreun concurs si ocupa un post pe care ia bani :minim 1000 RON>Si noi angajatii,aprox. 19 persoane( restul pana la 30 sunt prestatori servicii) nu-l vedem la munca ,desi nu poate presta la domiciliu. Un post al unei institutii de stat nu trebuie dat la concurs? Mai mult, completarea cartilor de munca este o problema majora.Acea Doamna director economic,administrativ, nu doreste sa le completeze.Suntem intr-o situatie disperata, orice adeverinta avem ne voie, trebuie sa mergem si sa ne rugam, sa o imploram (dna director) sa elibereze acele adeverinte. Dupa ce grila de salarizare ar trebui sa fim incadrati?Nu stim si ni s-a raspuns,citez :" dupa aceea pe care am primit-o".Vreau un sfat, o idee unde sa facem o plangere, o sesizare,pentru ca acea doamna director economic sa fie trasa la raspundere(fara sa care sacose in stanga si dreapta si sa iasa basma curata).Cu multumiri si cu scuzele de rigoare(poate nu am fost prea explicit sau am pus prea multe probleme).VA multumesc.