avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Activitate Maria Posciuc

Activitate Maria Posciuc

Discuție decret 92/1950
Buna seara, Stie cineva unde este arhivat originalul decretului 92/50?
si daca,copiile actelor de proprietate in baza carora s-a facut nationalizarea, se afla ca anexa la decret? Va intreb pentru ca am depus o notificare pentru un imobil ce a fost nationalizat de la o ruda din partea mamei.Imi trebuiau 2 acte sa fac dovada de rudenie,pecare nu le-.am gasit la arhiva.din anul 1881 si1903, si am renuntat. La aceeasi adresa se mai afla un imobil pentru carte s-a facut notificare.Conform listelor caselor nationalizate exista exista 2 pozitii; un imobil bun si un imobil avariat ptr. care eu am depus notificare, si mentionati proprietarii. Persoana care a depus notificare ptr. imobilul bun a deschis actiune la Tribunal ,chemand Primaria si cerand sa mi se respinga notificarea pe motiv ca el este singurul mostenitor ptr. celr 2 imobile de la acea adresa. Este drept ca a adus un act de vanzare cumparare ptr,. cele 2 imobile din 1938,dar inanul 1947 fostul proprietar,avocat fi ind,dclara spre impunere doar un imobil.Si acel imobil il declara spre impunere in anii urmatori pana la nationalizare.Din cauza celor 2 acte pe care nu le-am gasit ,toate usile mi-au fost inchise.chiar daca eu nu obtin nimic nu mi se pare corect ca acea persoana sa dobandeasca un imobil ce nu ia mai apartinut rudei sale.De aceea trebuie sa gasesc cumva ,copia actului de proprietate ptr.imobilul ce i-a apartinut rudei mele si ca acesta sa ajunga la Tribunal. Am apelat la Dumneavoastra cu speranta ca ma veti ajuta cumva. Va multumesc,