Nu-mi doresc un nou proces care in mod sigur ar afecta emotional minorul,vreau sa stiu daca am aceleasi drepturi ca si tatal? De ce se numeste custodie comuna?Multumesc
Din noiembrie 2008 s-a pronuntat divortul si dupa aprox 2 ani m-a dat in judecata ptr reincredintare tata.Copilul s-a lasat dus de nas si intr-un final am hotarat sa semnez si asta in momente de disperare pentru mine.Mi-a fost teama ca sufera copilul,ca ma va acuza,ca o va lua razna si multe altele rele care se pot intampla.Vorbim,vine la mine desi tatal nu e de acord,,urmaresc din umbra evolutia copilului care este la varsta critica.Cum sa procedez ?Care este statutul meu?Doar tatal are drepturi asupra copilului?
Dupa divort minorul a ramas la mine iar dupa o vreme m-a dat in judecata pentru reincredintare tatalui.Minorului i se promisese multe foloase materiale de care eu probabil n-as fi dispus.Acum are 16 ani copilul si nu mai inghite deloc promisiunile tatalui deoarece si-a dat seama ca a fost dus cu vorba doar sa se poata razbuna pe mine.As vrea sa stiu cum trebuie sa procedez avand in vedere intrarea in vigoare a noului cod civil ,daca ar trebui sa deschid proces din nou,desi nu-mo doresc sa fie afectat copilul.Intreb aici ce drepturi am si eu asupra copilului?Multumesc