Va rog sa ma sfatuiti cui sa ma adresez pt rezolvarea in situiatia redata mai jos si daca in situatia data pot cere daune material;e si morale
La sfarsitul lunii Octombrie am aplicat la firma de recrutare si plasare forta de munca E.C. pentru un job de ospatar situat in localitatea LLanghenech – Tara Galilor. Dupa interviul care a avut loc, mi s-au cerut documentele necesare pentru intocmirea dosarului si anume: CV, copie dupa CI si cazier judiciar. A doua zi am prezentat actele solicitate de catre d-na M.G., reprezentanta societatii. Pe data de 3 noiembrie mi s-a adus la cunostinta ca pe data de 11 noiembrie trebuie sa ma prezint la locul de munca, drept pentru care trebuie urgentat cu dosarul. De fapt urgent era achitarea comisioanelor, respectiv suma de 1190 lei catre SC E.C., commision de intermediere si procesare dosar si suma de 350 euro plus taxa de transfer in valoare de 91 euro catre SB un asa zis agent din Tara Galilor, reprezentantul lor de acolo, comision perceput pentru asteptarea mea si insotirea la locul de munca, pe cheltuiala lui SB. Pe data de 4 noiembrie am achitat aceste sume conform chitantelor emise. Dupa achitarea comisioanelor, s-a intocmit de catre reprezentanta EC contractul de mediere incheiat intre mine, si societatea de intermediere, contract prin care furnizorul isi asuma urmatoarele obligatii:
a ) sa ofere un loc de munca in concordant cu pregatirea, aptitudinile si interesele beneficiarului pe durata prezentului contract;
b) sa prezinte beneficiarului informatii si precizari cu privire la cerintele locului de munca si la conditiile in care poate avea loc angajarea;
c) sa asigure, dupa caz, testarea aptitudinilor beneficiarului;
d) sa faca demersurile necesare pentru incheierea contractului individual de munca cu angajatorul;
e) sa asigure includerea in contractual de munca a elementelor prevazute in ofertele ferme de locuri de munca;
f)sa asigure intocmirea unui exemplar al contractului individual de munca si in limba romana;
g) sa asigure confidentialitatea datelor personale;
h) sa efectueze demersurile si formalitatile necesare pentru deplasarea beneficiarului la locul de munca
i) sa restituie toate documentele sdepuse de beneficiar, in cazul in care nu i-a gasit un loc de munca corespunzator sau daca acesta renunta la mediere;
j) sa asigure respectarea de catre angajator a clauzelor prevazute in contractual individual de munca.
Totodata cu contractual de mediere a fost intocmit tot de catre d-na MG si Contractul de angajare incheiat intre societatea angajatoare O.B.I. si I.B.. De retinut faptul ca acest contract NU a fost semnat de reprezentantul angajatorului din Tara Galilor ci de catre d-na MG. Contractul de angajare, printre alte clauze, cuprinde urmatoarele prevederi: un salariu net de 12000 lire/ an platibil in rate lunare la un program de 40-60 ore lucrate saptamanal; plata orelor suplimentare la o rata orara de baza.
Pe data de 11 noiembrie, conform clauzei din contract am ajuns pe aeroportul Stansted din Londra, unde urma sa ma intalneasc cu SB ca acesta sa ma insoteasca la locul de munca, acesta aflandu-se la mare distanta de Londra, aproximativ 400 km . Cand l-am contactat telefonic, acesta mi-a comunicat ca nu poate veni la Londra si sa ma duc eu in Swansea la un hotel indicat de acesta, spunandu-mi ca ne vedem acolo. Cand am ajuns, SB mi-a comunicat ca deocamdata nu are postul vacant si ca e posibil sa imi caute un alt angajator, raspunsul exact aflandu-l a doua zi. Costurile totale atat cele ale deplasarii in valoare de 60 lire cat si cele ale cazarii mele la acel hotel in valoare de 25 lire le-am suportat integral, desi initial am primit asigurari de la d-na MG ca acestea vor fi suportate de catre SB acestea intrand in comisionul platit de mine.
Pe data de 12 noiembrie am plecat impreuna cu SB catre angajator, in vederea preluarii postului.
Incepand cu data de 13 noiembrie, am lucrat cate 13-14 ore zilnic acumuland aproximativ 10 ore suplimentare saptamanal. Patronul firmei mi-a comunicat ca nu plateste orele suplimentare si nici nu este de accord cu clauzele din contractual de angajare, respectiv cu salariul mentionat in acest contract, deoarece acesta nu a semnat nici un document de angajare, iar cu firma EC nu are semnat un contract colaborare sau mandat. Am adus la cunostinta de nenumarate ori, telephonic, firmei EC despre toate aceste neconcordante, conform intelegerii, incercand sa rezolv pe cale amiabila toate problemele aparute in derularea contractului, dar acestea au ramas fara nici o rezolvare.