avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Activitate dragonel

Activitate dragonel

Răspuns la discuția PENSIE MILITARA
Dreptul la pennsie militara, nu are la baza princpille egalitatii si imprescriptibilitatii ? Nu ar fi corect ca in baza legii 223/2015(art 19; 26) , la cerere, sa se extraga si sa se calculeze ,separat, pensie millitara pentru anii lucrati ca militar?, stima!#-o
Răspuns la discuția PENSIE MILITARA
Am 75 ani; Da,s-a luat in calcul ,ca vechime in munca pentru pensie civila, dar nu si militara.
Discuție PENSIE MILITARA
Sunt pensionar din sistemul public(1998), dar cf. lg.223/2015 , indeplinesc si conditiile pentru pensie militara( 15 ani vechime specialitate);


Oare, as putea cere, acum, calculul pensiei militare pentru cei 15 ani??
va multumesc anticiipat:bow:
Implor un autorizat ancpi sa precizeze daca:bow:
'' pentru intocmirea documentatiei cadastrale in vederea inscrieri in CF si vanzarii unui teren agricol , este suficient a prezenta autorizatului numai titlul de proprietate(lg.18/91) al autorului(tatalui defunct), urmand ca certificatele de mostenitor sa le prezentam notarului public, la incheierea c-v;; va multumesc:beer:
Va rog ajutati-ma sa gasesc calea legala de rezolvare in urmatoarea speta:

In 1953,mama mea ,prin casatorie,a trecut (ca zestre)in rolul socrului sau din registrul agricol, sup.de 1(un) ha teren agricol, pe care l-au folosit in devalmasie pana la intrarea socrului in CAP. Cu ocazia aplicarii Lg. 18/91, la cererea mamei de reconstituire a dreptului de proprietate, s-a emis un TP pe numele socrului sau defunct(titular de rol agricol) cu mostenitori: sotia acestuia(soacra) si mama mea ca proprietar devalmas.(neavand calitatea de mostenitoare). In aceasta situatie,rog un notar(av.) competent a ma lamuri care e calea partajarii TP ln cauza? cum pot beneficia de dr. de prop. al mamei mele,si ea decedata? va multumesc
Răspuns la discuția procura vanzare teren
Pentru ''bazna'';astept si pentru mine :beer:

La consulat:surrender:
Răspuns la discuția procura vanzare teren
Am dat ginerelui meu (mandatar) o procura speciala pentru vanzarea unui imobil.
Fara o alta imputernicire sau donatie,suma obtinuta a fost folosita pentru cumpararea unui apartament , din care pleaca(prin divort) pretinzand prin conventie (la notar) sulta de 100%.
Sunt in termem de 3 ani de la executarea mandatului meu; pot sa cer ''dare de socoteala a mandatarului'' ,respectiv restituirea pretului vanzarii?multumesc :bow:
Răspuns la discuția Drept de preemtiune
Ma refeream la sintagma de la art.5.1,respectiv /"in conditiile in care terenul e intabulat/:"; per a contrario, consider ca acel extras de carte funciara nu este obligatoriu a fi depus, doar in faza perfectarii cvc.
:flowersblue: Multumesc pt. comentariu.

D-le Joha ,dvs. cum interpretati??
Răspuns la discuția Drept de preemtiune
antonia77 a scris:

Dragos1109 a scris:

--------- odata cu oferta de vanzare se depune si extrasul de carte funciara pentru informare care se elibereaza numai in situatia in care imobilul este deja inscris in cartea funciara.


Prin urmare , trebuie facut , mai intai, cadastrul si-apoi se depune cererea de oferta de vanzare.:-/

Eu , ce sa inteleg din anexa 1 la ordin; art3.1 si art 5.1 care zic:
; . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

-Pentru aplicarea prevderilor prezentului ordin primariile au urmatoarele atributii:

-inregistrează cererea vanzătorului insotită de oferta de vanzare a terenului agricol şi de documentele justificative prev. la art 5 al.1 din prezenta anexa,

Art. 5.1
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
- extras de carte funciară pentru informare, emis cu cel mult 30 de zile inainte de afisarea ofertei, insotit de extrasul de plan cadastral, in sistem de coordonate "stereografic 1970"; in conditiile in care terenul este intabulat , iar, in modelul de oferta de vanzare (anexa 1B)este precizat expres ca rubricile prvind datele cadastrale se completeaza numai daca, asemenea date, se cunosc:hm:

Nu cumva pot sa interpretez ca extrasul de carte funciara este obligatoriu a-l depune mai tarziu, dupa faza acceptarii ofertei de catre preemptor si incheierea c.v la notar??
Răspuns la discuția Drept de preemtiune
antonia77 a scris:

in ceea ce priveste intrainarea terenurilor extravilane, prin vanzare, trebuie indeplinite procedurile prevazute de lege privind dreptul de preemptiune.

trebuie sa va adresati primariei din raza unde este situat terenul extravilan, si acolo se fac toate procedurile. va prezentati cu urmatoarele acte:
-carte de identitate
-actele de proprietate
-extras de carte funciara pentru informare valabil (are termen de valabilitate de 30 zile de la data eliberarii)
-certificat de atestare fiscala eliberat de primarie

acolo veti completa oferta de vanzare care se va adauga la dosarul cu actele mai sus mentionate. dupa termenul de 30 de zile in care cei cu drept de preemptiune isi exercita sau nu dreptul, la notarul public veti prezenta ca si vanzator urmatoarele acte:
- carte de identitate
- actele de proprietate
-certificat de casatorie
- certificat de atestare fiscala (inca unul ca trebuie sa fie valabil)
-avizul favorabil pentru vanzare (eliberat de minister, prin primarie dupa indeplinirea procedurilor privind exercitarea dreptului de preemptiune) in care se mentioneaza terenul care se vinde (cu toate datele de identificare de carte funciara), pretul, etc.

Inscrierea trebuie facuta inainte de depunerea actelor pt preemptiune si vanzare ulterior.


:ohyes: va rog sa precizati daca :"la data depunerii cererii de oferta trebuie depusa si documentatia cadastrala"??