Incadrarea în grilele de salarizare aferente Legii 330/2009 a subinginerilor este pe functii de executie, ca referenti de specialiate, cu un nivel de salarizare aproape de cei cu studii medii. Este vorba de cei care au absolvit facultati de stat cu diplome, la zi, nu colegii. Incadrarea lor este nejusta in comparatie cu cei care au absolvit facultati, de trei ani sau alte forme de invatamant sistem Bologna, la ID si sunt incadrati pe grila cu studii superioare. Subinginerii cu buna pregatire tehnica puteau sa ocupe functii de conducere si in sistem bugetar(administratie publica). Cui ma pot adresa pentru o justa analiza a incadrarilor?
Va multumesc.
:">As dori un sfat, o indrumare, catre cine sa ma adresez in legatura cu incadrarea celor care au teminat faculatile de invatament superior, sectiile de subinginerii, absolvite cu diplome de stat.
Incadrarea in grilele de salarizare aferente legii 330/2009 este aproape la nivelul celor cu studii medii. Consider nejust acest lucru, cand cei care au absolvit facultati la ID de trei ani sistem Bologna, sunt incadrati pe grila cu studii superioare. Subinginerii sunt absolventi de invatamant superior iar prin pregatirea tehnica pe care si-o insuseau puteau sa ocupe functii de conducere.
Completarea studiilor nu s-a facut la timp, fiindca s-a vehiculat ideea scurtarii duratei de invatamant si pentru ingineri si echivalarea acestora.
Suntem mai multi in aceasta situatie, care lucarm in sistem bugetar si raspundem de implementare de proiecte din punct de vedere tehnic de ani de zile, iar prin incadrarea in noile grile ne-a desconsiderat. Ce ar trebui sa facem sa se corecteze aceasta nedreptate ? Cui sa ne adresam, ca la revizuirea grilelor sa ne ia cineva in seama?
Va multumim .