intr-adevar, teoretic, dar si logic, nu ar trebui sa fie necesar acordul parintelui caruia nu i s-a incredintat copilul, cu atat mai mult in cazul meu, pentru ca nu doresc sa emigrez, ci doar sa ii ofer fiului meu o mica excursie de cateva zile in strainatate drept cadou pt ca a intrat la liceu cu nota mare
va multumesc pentru amabilitatea si promptitudinea cu care mi-ati raspuns, va doresc numai bine
tatalui i s-a stabilit program de vizitare, conform legii
acordul tatalui probabil doreste sa impiedice situatia in care mama pleaca definitiv cu copilul din tara, privandu-l pe tata de dreptul de a avea relatii personale cu copilul...
ceea ce ma intereseaza este daca pot contracara acest refuz obstinat, pe care il consider un abuz
va rog mult de tot sa imi dati un sfat legal
va rog din suflet sa-mi sugerati o solutie in cazul meu:
sunt divortata, fiul meu in varsta de 15 ani mi-a fost incredintat, iar tatal sau plateste pensia alimentara
doresc sa-i fac pasaport fiului meu si tatal sau refuza in mod repetat si fara motivatie sa ii dea semnatura
nu este aceasta o incalcare a dreptului la libera circulatie a persoanei? ce sanse am sa obtin eliberarea pasaportului prin actiune in instanta?
poate exista persoane care au mai trecut prin asemenea situatie, as fi recunoscatoare sa primesc un sfat
multumesc
claudia d