fiind descurajat de catre "institutia de pompieri ,nu elibereaza acord pentru modificarea subsolului cu destinatia initiala de garaj" info primita de aici de pe site
m-am gandit sa il transform in anexa a apartamentului meu care este la parter...(asta ca sa nu mai am nevoie de aprobare gaz,curent,apa etc)
intrarea se va face tot din casa scarii (usa existenta din constructia blocului)nu vreau sa fac scari interioare sau asa ceva....vreau doar ca acel spatiu sa poata fi locuit iar geamul care l-am pus in loc de usa de garaj sa fie legal pus trecut in proiect
Multumesc pt toate informatiile!
cam am o idee ce mi-ar trebui si de unde sa le iau
dar Pana la urma Se accepta schimbarea destinatiei unu garaj +o boxa(total 35mp)
din subsolul unui bloc(garaj propietate personala am nr de cf intambulat pe mine)
In spatiu de locuit?
Mentionez ca am mai vazut astfel de modificari in Cluj (nu am intrebat daca sunt in legalitate sau nu dar erau 2 blocuri cu aprox 16 garaje)
multumesc
si va rog nu va mai certati! trimiteti-va mesaje sau ceva!
Multumesc
Garajul este propietate individuala(propietatea mea)
daca in partea stanga este scara blocului ce presupune?
ca trebuie sa iau legatura cu restul propietarilor pt a primi ACCEPT NOTARIAL
RESPECTIVA constructie nu este in totalitate sub sol
este un fel de DEMIsol .
daca in spatiu de locuit nu se poate as dori sa il transform in Spatiu de birou,
Spatiu comercial
Acte necesare pentru solicitare eliberare/emitere Autorizatie functionare schimbare destinatie spatiu:
1) Dosar cu sina si plansele pliate conform standardului (nu împachetate);
2) Cerere, completata si semnata de proprietarul/proprietarii din C.F.;
3) Extras C.F. individual, original si la zi (valabil 30 zile); în cazul Asociatiilor de Proprietari (locatari) se cere si extras C.F. colectiv, original (valabil 30 zile);
4) Accept notarial coproprietari (în special de la vecinii direct afectati: stânga-dreapta-deasupra-dedesupt);
5) ertificat de urbanism si/sau autorizatie de construire. (copie);
6) Plan de situatie (1:500) si plan încadrare în zona (1:5000)
7) Releveu (sectiuni orizontale) spatiu pentru care se cere schimbarea de destinatie;
8) Plan parcelar (întocmit de persoana fizica autorizata de O.C.P.I.T.) (valabil si pentru blocuri);
9) În cazul în care sunt mai multi proprietari, se cere Acord notarial al coproprietarilor;
10) Copie act identitate proprietar;
11) Atunci când beneficiarul nu este acelasi cu proprietarul, se va solicita procura speciala din partea proprietarului.
Buna Ziua!
am mai pus cateva intrebari mai sus
va Rog daca puteti sa ma ajutati
Multumesc!
4) Accept notarial coproprietari (în special de la vecinii direct afectati: stânga-dreapta-deasupra-dedesupt);
-STANGA ,DREAPTA ,JOS NU SUNT LOCATARI SUS ESTE UN APARTAMENT CARE INCA NU ESTE VANDUT(TREBUIE CEVA DOVADA CUM CA NU ESTE VANDUT?)
6) Plan de situatie (1:500) si plan încadrare în zona (1:5000)
-LA CINE AR TREBUI SA MA ADRESEZ PT A INTOCMI ACESTE PLANURI?
sUNT SCUMPE?
7) Releveu (sectiuni orizontale) spatiu pentru care se cere schimbarea de destinatie;
-POT SA INTOCMESC SI EU ACESTA SECTIUNE?
8) Plan parcelar (întocmit de persoana fizica autorizata de O.C.P.I.T.) (valabil si pentru blocuri);
-UNDE AS PUTEA GASI O PERSOANA AUTORIZATA PT ASA CEVA?
ALTE TAXE ASTRONOMICE AR MAI FI?
CAM LA CE SUMA ESTIMATI ACEASTA LUCRARE?(SCHIMBAREA DESTINATIEI)
1000-2000-3000 RON?
Am si eu un garaj de 35 mp la subsolul unui bloc si vreau sa ii modific destinatia.
Vreau sa il modific in un apartament sau Garsoniera
am Intrare din scara Usa de la garaj am luat-o deja jos am comandat geam termopan
de ce acte am nevoie Si unde trebuie sa ma adresez pt a rezolva acesta problema.
Trebuie sa obtin acordul vecinilor direct implicati?
multumesc
Am si eu un garaj de 35 mp la subsolul unui bloc si vreau sa ii modific destinatia.
Vreau sa il modific in un apartament sau Garsoniera
am Intrare din scara Usa de la garaj am luat-o deja jos am comandat geam termopan
am zidit 2 pereti iar in interior am construit baia din gips carton.
Ce Acte am nevoie Si unde trebuie sa ma duc pt a inregistra Incaperea ca si apartament.
Daca o voi inregistra ca spatiui de birouri as iesi mai ieftin?(proiecte aprobari)