O persona fizica si-a facut casa in apropierea terenului meu. Ea avea derept de servitute in partea opusa (in sens invers) terenului meu si trebuie sa ocoleasca ca sa ajunga la drumul principal. Abuziv a intrat pe terenul meu, si, cu un autocamion tip Bascua, a depus 10 gramezi (bascule)de pietris, pentru a-si face drum direct. Initial, in urma Cercetarii la fata locului, a fost proces penal. Apoi, s-a dat Rezolutie de neincepere a urmaririi penale. Am ajuns la proces civil, prin care eu cer ca aceasta persoana sa nu mai intre pe terenul meu si sa-mi plateasca o paguba de 1500 lei.
La ultima infatisare, mi s-a cerut, in Inchierea sedintei, sa platesc taxa judiciara in valoare de 1670 lei. Considerand ca nu este logic sa platesc taxa pentru ca am cerut instantei sa-mi apere proprietatea, am facut Cerere de reducere a taxei judiciare si am motivat-o f. bine.
Intre timp, faptuitoarea, a facut Cerere reconventionala prin care imi cere sa-i platesc 1500 lei, valoare pietrisului. Mentionez ca, intre timp, eu am facut gard in jurul terenului.
Urmatoarea infatisare este spre sfarsitul acestei luni. Oare ce se va intampla? Eu nu am de gand sa platesc taxa judiciara. Mi se pare prea mare si neavenita.
Va rog frumos sa-mi raspundeti. Multumesc.