Fostul sot al meu cit timp am locuit impreuna nu a mers la notar sa ma treaca si pe mine,desi ap.era achitat de noi in timpul casatoriei,iar eu detin jumatate,iar fiul meu ca mostenitor jumatate de la taica-sau,(un sfert..)mie nu poate sa-mi ia banca casa,deoarece nu afacSUCCESIUNEA..sin alte bunuri nu a cumparat ca sa ramina,asa k banca sa-si faca demersurile,daca a reziliat asigurarea,pe riscul ei,asa k nu plec din casaa...
m-am casatorit acum 32 ani,am un baiat ,locuim in apartament de la cumparare,l-am achitat in rate din anul 1985,cum se proceda dupa revolutie,dar eu nu am fost trecuta in contract.Dupa douazecisicinci ani,am divortat,dar am ramas in continuare impreuna,ne-am impacat,dar eu nu figurez in contractul apart.Sotul meu a decedat acum si are un credit la banca,mai are de plata 5ani, din 10.Noi am anuntat banca si mi s-a raspuns ca din august a.c.nu mai are asigurare pe suma respectiva,banca a reziliat asigurarea,fara a ne anunta,si k ei vor recupera banii de la mostenitori,chiar daca nu avem succesiunea,o fac ei,dupa care trimit ,titlu executoriu pe imobil,desi in contract nu are giranti,nu a girat cu apartamentul,cum e posibil aceasta?cui trebuie sa ma adresez,nu cumva e un abuz,care sint pasii de urmat?va multumesc,:O
sint Elena,am fost casatorita legitim25 ani cu sotul,am un baiat de 30 ani dupa care in anul 2001 am divortat prin consimtamiint fara partaj si am ramas impreuna in continuare.In anul 1985,fiind impreuna,am primit ap.cu chirie de la stat,dupa care l-am cumparat dupa revolutie,cum se proceda in rate.dar pe contract a ramas doar el trecurt,fara a merge ulterior sa mai ma trec si eu ca sotie lgitima cu drepturi egale,nu a vrut.Acum el a decedat si doresc sa fac succesiunea cu fiul meu care e casatorit si are un fiu de 6 ani.cum procedam,sau ce drepturi am, eu acum?
- Daca eu donez partea mea nepotuluiin virsta de 6 ani,si fiul meu la fel,ce implica aceasta?Costa mai putin,eu sa ramin in continuare in apartament,cum il reprezint pe el(contract,impozite si taxe,abonament cablu,lumina,etc.)prin ce act?:)
Buna ziua!ma numesc Elena,m-am nascut pe 23.05.1954,am o vechime totala de 34,5 ani,am lucrat ca referent cls.lll ,dar am lcrat si la chimica Victoria timp de 4,9 am o adeverinta de acolo,ca am dreptl la grpa a 2 a ca mncitor necal.si as dori sa sti daca am vreo reducere de timp pina la a ma pensiona,va multumesc,=D>:)