O sa va dezamagesc, dar nu exista o asemenea posibilitate. Va spun si de ce. Pentru persoanele care au fost in plata la 31.12.2010, situati ramane identica, atat din punctul de vedere al duratei indemnizatiei, cat si al sumelor - nu li se vor emite decizii de modificare, pentru ca nu se modifica nimic. Cat priveste persoanele care intra in plata de la 01.01.2011, deciziile li se vor emite, in baza OUG 148/2005 si in baza OUG111/2010. Prin urmare, din nou, nu li se modifica nimic. Ce sa conteste? Intreb si eu?
Raspunsul este: NU. Legea este lege, iar ea precizeaza foarte clar care sunt drepturile de care beneficiaza mamicile care au nascut pana la 31.12.2010 si incepand din 01.01.2011. Mai mult decat atat, ma intriga dezbaterile si anvergura problemei, dat fiind faptul ca mamicile pot alege cat vor sta in indemnizatie: 1 an sau 2 ani cu sumele aferente.
Buna ziua. Am un contract de asigurare sociala incheiat cu Casa de Pensii (fosta Camera de Munca), in anul 1999. Acest contract a fost incheiat in calitatea mea de titulat IF. De foarte mult timp nu am mai platit contributiile. Acum, CJP Alba ma someaza cu executarea. In contract este stipulat, la un moment dat, urmatorul aspect: " contractul de asigurare se reziliaza de drept in situatia in care asiguratul nu a platit obligatiile catre bugetul asigurarilor sociale de stat si fondul de somaj timp de trei luni consecutiv." Eu doresc sa se constate acest lucru si acest contract sa se desfiinteze retroactiv, astfel incat sa nu mai fiu nevoit sa platesc suma restanta (9.300 lei). Totodata, nu ma mai intereseaza ca acest contract sa mai produca efecte. Cum trebuie sa procedez? Ma adresez instantei de judecata? Care? Astept un raspuns. Multumesc...