Multumesc pentru raspuns, am incercat si eu o rezolvare amiabila dar nu prea se poate datorita noului ei partener care nu prea are de gand sa se mute intr-o casa goala, o vrea pe doamna cu bunuri cu tot, de-a gata si o tot invata sa se duca la politie pentru ca eu refuz sa parasesc domiciliul.
Avand in vedere ca eu urmeaza sa locuiesc in viitor cu chirie i-am propus inclusiv sa paraseasca ea domiciliul (mama ei locuieste la doua statii de autobuz si detine un apartament cu 3 camere) si sa ma lase sa locuiesc eu o perioada acolo fara sa platesc chirie, in contul datoriilor, o perioada pe care sa o stabilim de acord si sa fie corecta, dar deh, noul iubit nici asta nu vrea.
Eu am incercat toate variantele amiabile pentru ca nu vreau sa umblu prin tribunale dar ea s-a vazut cu sacii (nostri) in caruta si vrea sa-i pastreze doar pentru ea.
Si inca un aspect, avand in vedere ca eu am mutatie legala acolo de peste 10 ani ce pot face pentru a putea ramane aici cat mai mult (legal), locuinta fiind a ei proprietate personala?
Multumesc.
Buna ziua.
Am locuit impreuna cu o femeie 13 ani, primii doi ani in casa mamei mele iar urmatorii in casa persoanei cu care am trait in concubinaj. In cei doi ani cat am locuit la mama nici macar nu am stiut ca ea are o locuinta proprietate personala care era inchiriata iar chiria mergea la parintii ei. Dupa ce ne-am mutat la ea am investit constant in respectiva garsoniera care era un dezastru la data cand ne-am mutat acolo. S-a renovat in totalitate baia (absolut tot) detin chitante pe numele meu care atesta ca numai renevarea baii a costat in jur de 4.000 de lei la data respectiva. Apoi zugraveli, geamuri termopan. Pe toate detin de asemenea chitante pe numele meu. In plus frigider nou, televizoare noi (2), calculator, geamurile si zugraveala peste 3.000 de lei, aparatura si mobilierul de asemenea peste 6.000 de lei. Pe toate detin chitante pe numele meu pentru ca ea a avut intotdeauna un salariu anemic (de regula minim pe economie) cu lungi pauze intre locurile de munca, mai lucra 6 luni mai lua pauza 7-8 "ca nu-si gaseste.
Pe langa toate aceste bunuri am strans si suma de 7.000 euro, de asemenea din salariile mele care in majoritatea timpului au fost in jur de 2.000 de lei pe luna. In anul 2009 concubina mea a intrat in somaj 1 an dupa care nu s-a mai angajat deloc pana in ziua de astazi. Am tot sperat ca isi gaseste de lucru si in tot timpul asta am tot schimbat din banii stransi pana s-au terminat. Dupa care am aflat ca de peste 1 an de zile este impreuna cu altcineva (adica si cu el si cu mine in acelasi timp iar el stia lucrul asta). Dupa toata aceasta poveste vreau sa stiu daca imi poate raspunde cineva ce pot eu recupera de acolo, pentru ca deja trebuie sa evacuez domiciliu pentru noul iubit. Sunt foarte multe investitii in bunuri imobile, nu pot sa plec cu faianta de pe pereti dupa mine, sau cu geamurile. Plus bunurile mobile care sunt toate pe numele meu. Nu mai vorbesc de cei 7.000 de euro cheltuiti dar si de faptul ca in ultimii 3 ani, adica din februarie 2010 cand a terminat somajul, numai eu aduc bani in casa. De asemenea ma intereseaza daca pot ridica pretentii asupra unei parti din garsoniera, care e bun dobandit de concubina inainte de a ne cunoaste. Va multumesc si scuzati mesajul kilometric, am incercat sa dau cat mai multe detalii.