As dori sa stiu cat timp mai am la dispozitie de la admiterea cererii de incuviintare si dispunerii evacuarii .
Am o problema mult mai delicata , care ma poate ajuta cineva cu un sfat .
In anul 2002 am cedat o cota din mostemnirea bunicii sorei mele care la vremea aceea era o pustoaica de 18 ani ( cu gandul sa ramana tot in familie 0 , a trecut ceva timp si prin anul 2007 ma trezesc cu sora mea ca imi zice sa parasesc casa in care locuiesc adica cea care iam cedat o bucata din mostenirea bunicii si cealalta bucata i-a vandut-o bunicul care ramasese in viata pe vremea aceea ,dar a decedat dupa 2 ani . Mentionez ca locuiesc in casa la bunici din anul 1995 si am tot investit in casa si pana in prezent . Dupa niste discutii aprinse cu sora m-am trezit cu o chemare in judecata pentru evacuare la care in aparare am formulat intampinare si cerere reconventionala , solicitand constatarea unui drept de retentie .( imbunatatirile aduse imobilului pe timpul exploatarii ). Dupa judecarea dosarului mia fost respinsa cererea reconventionala si sa dispus evacuarea , Am facut recurs , la recurs tribunalul tulcea admite apelul declarat de mine si decide .
Desfiinteaza in parte sentinta apelanta numai cu privire la cererea reconventionala avand ca obiect plata imbunatatiri si constatare drept de retentie si trimite cauza spre rejudecare aceleasi instante .
Inlatura dispozitia de obligare a paratului la plata cheltuielilor de judecata .Mentine celelalte dispozitii ale instantei atacante .( adica cred evacuarea ) Definitiva ,pronuntata in 26 noiembrie 2009
Si da termen de rejudecare pe data de 10 martie 2010.
Acum sora mea cred ca sa dus la un executor judecatoresc , care acesta a pus-o sa faca cred o cerere de incuviintare a executarii silite care vad pe portarul judecatoriei ca a fost admisa in data de 2 martie 2010.
Intrebare : Care este procedura , timpul pana la evacuare ?
Cum mai pot merge inainte la rejudecarea cererii reconventionale si plata imbunatatirilor daca ia intra in posesia lor pana la proces adica 10.martie 2010 cand s-a fixat termenul si poate modifica casa dupa bunul ei plac fara sa tina cont de imbunatatirile mele si sa spuna ca sunt ale ei cu toate ca pe procesul trecut am facut expertiza platita tot de mine . Nu stiu cum sa fac . Daca ma apuc sa scot lucrurile ( centrala termica , tevi ingropate ,parchet ,geamuri termopan ,izolatii, usi , instalatii sanitare noi , instalatii electrice, etc . ) as puate fi bagat la distrugere de bunuri nu ?
Dosar civil Nr 4125/327/2007 Tribunalul Tulcea
[ link extern ] *
Dosar civil Nr 1235/327/2010 Judecatoria Tulcea – admite cererea de incuviintare
[ link extern ] *