Ma aflu in urmatoarea situatie: sunt casatorit, locuiesc cu sotia intr-un apartament care este in proprietatea parintilor mei si pe care vrem sa-l luam definitiv pe numele nostru (al amandorura). Mai am un frate care locuieste cu noi si care vrea sa se mute in alta parte. Am stabilit de comun acord cu parintii si fratele meu cate o suma pe care urmeaza sa le-o platim (atat fratelui meu, cat si parintilor mei) pentru a ramane apartamentul al nostru.
Putem rezolva aceasta problema printr-un contract de donatie (al parintilor mei catre mine SI sotie), mai pot obtine altceva in asa fel incat sa ne asiguram ca fratele meu nu mai poate emite pretentii la acest apartament (ca mostenitor) in schimbul sumei pe care o va primi de la noi?
Sau ne recomandati sa facem un contract de vanzare - cumparare si sa platim impozitul? In acest caz, pe ce suma ar fi indicat sa-l facem, tinand cont ca noi vom plati mai putin decat valoarea de piata a lui (diferenta fiind "dreptul meu" ca mostenitor, daca-l putem numi asa) si ca banii vor fi platiti atat parintilor (proprietarii in acte) cat si fratelui meu?