avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate patit

Activitate patit

Răspuns la discuția Card credit achizitionare produse
cermak gruianu a scris:

Banuiesc faptul ca este vorba despre o societate nebancara.
Cateva sfaturi:
www.avocatnet.ro/content/art...

este vorba de o societate financiara nebancara,cardul l-am primit prin posta impreuna cu un pliant cu informati despre card (dobanzi,mod de rambursare) , in scrisoarea care insotea cardul scria ccum sa activez cardul daca doresc si ca pot gasi in pliant informati suplimentare despre card, acolo nu era specificat niciunde ca este dobanda variabila si/sau alte comisioane, in baza acelor informatii am activat cardul, nu a celor primite dupa 13 luni pe care le invoca ei
Răspuns la discuția Card credit achizitionare produse
new_2009 a scris:

sesizati protectia consumatorului in localitatea de unde ati contractat creditul ...

am facut trei sesizari, dupa fiecare din cele trei sesizari am primit prin posta o comunicare prin care eram anuntat ca sesisarea mea a fost trimisa in orasul in care isi are sediu societatea financiara nonbancara impotriva careia am facut sesizarea, alt raspuns nu am primit de la protectia consumatorului
Am cumparat un hard de calculator in 2005 (octombrie) in rate de la xxxxxxx (actual xxxxxxx) , am achitat integral creditul dupa 5 saptamani, in decembrie 2005, exista o clauza in contract 11.1 prin care in momentul achitari integrale a creditului orice datorie si obligatie intre parti inceteaza, tot in acel contract exista clauza 11.5 prin care eu imi dau acordul irevocabil ( cat timp este valabil acest acord ? pe perioada creditului sau este pe viata ?) de a primi un card de la xxxxxx si cardul trebuie sa fie insotit de conditiile de utilizare si daca doresc sa activez cardul este optiunea mea, articolul 11.5 mai este valabil daca exista articolul 11.1 ?

in octombrie 2006 am primit cardul cu un pliant in care imi spunea cum sa activez cardul si dobanda care este perceputa, era trecuta o dobanda fixa si nu scria niciunde ca poate fi modificata si adaugate si alte comisioane,

in noiembrie 2007 la 13 luni dupa activarea cardului xxxxxxx imi trimite conditiile de utilizare ale cardului prin scrisoare recomandata pe care nestiind ce contine am semnat ca o primesc,

acum in 2010 ei imi modifica dobanda cum vor si imi percep un comision la plata ratelor si invoca articole din conditiile de utilizare ale cardului pe care mi le-au trimis la 13 luni dupa activarea cardului

am depus trei sesizari la protectia consumatorului Bucuresti unde are sediul xxxxxxx si nu am primit pana acum nici un raspuns cu toate ca legea ii obliga sa imi dea un raspuns in scris in 30 de zile lucratoare cu posibilitatea prelungiri termenului cu 15 zile in caz ca nu pot solutiona plangera in timp util

este corect cum procedeaza xxxxxx ?
la cine sa mai apelez ?