avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate alisor

Activitate alisor

Si inca un amanunt, foarte important: am refuzat ideea de a incerca macar sa "intervin" , in orice fel, in tot acest timp de 1 an si 2 luni de zile!

De ce: pentru ca asa este normal , corect , legal: toata lumea sa-si faca treaba corect, cand trebuie, si cand trebuie, si sa raspunda pentru ceea ce face, asa cum am raspuns si eu pentru fapta mea!

Din pacate, unii asteptau poate sa fie impinsi de la spate: asta e, daca asa erau poate obisnuiti, uite ca nu merge, macar cu o persoana, si sper sa fie cat mai multe! Ciudat cum lumea incepe sa percuteze si sa munceasca, chiar si atunci cand primesc plangeri si eventual chemari in judecata , nu alte forme de stimulare.

Se pare ca la noi inca mai e valabil chestia aia cu parul, ca cu vorba buna nu se poate!

PS Doar o gluma, scuze daca este nepotrivita: cum ar fi acum sa chem in judecata toate institutiile implicate, si pe angajati in civil, pentru prejudiciile morale si financiare aduse, deoarece pentru o pedeapsa de 90 de zile, eu am stat fara permis de aproape 5 ori mai mult?!?!

Lasand gluma la o parte, multumesc lui Dumnezeu ca nu mi-am pierdut serviciul - aveam termen pana vinerea asta, dupa atatea amanari...

Si sa multumeasca si ei, ca altfel, gluma de mai sus era cat se poate de serioasa!

Sa inchei totusi intr-un ton pozitiv: sanatate la toata lumea de pe-aici, inclusiv celor mentionati de mine, sa fim mai buni, mai intelepti, mai responsabili, si sa avem grija de noi si de cei din jurul nostru!
Buna ziua si Hristos a-nviat!

In sfarsit, totul s-a rezolvat !

Cronologic:

# vineri 22.04 am fost la Parchet, prim-procurorul adjunct mi-a dat ordonanta de scoatere de sub urmarire penala.
# m-am dus cu ea la sectia 3, pentru a mi se intocmi proces-verbal de contraventie de catre agentul care-mi daduse dovada fara drept de circulatie acum 1 an si 2 luni;
# o doamna inspector de la sectia, dupa ce si-a batut joc de mine ("vezi ca oricum suspendarea de 90/120 zile abia acum va incepe", "esti oricum un infractor"), mi-a spus nici mai mult nici mai putin, ca ordonanta adusa de mine in original nu inseamna nimic pentru ea, ca trebuie sa astepte comunicarea oficiala prin posta de la Parchet?!?!
# am plecat de la sectie, m-am dus la IPJ Dolj, am intrebat ce trebuie facut, m-am intors la sectie, am cerut audienta la seful de sectie, dupa refuz, am informat ca voi depune plangere impotriva sectiei, si a doamnei inspector.
# Intr-un final, adjunctul a dat telefon la IPJ, s-a convins ca poate intocmi procesul-verbal in baza ordonantei aduse de mine;
# am platit apoi amenda (10 puncte/335 RON - in termen de 48 ore);
# era prea tarziu sa mai depun actele apoi la IPJ, asa ca am asteptat pana ieri;
# ieri, marti 26.04 dimineata, am fost la IPJ, cu : dovada in orig+copie, copie CI, ordonanta in orig+copie, copie proces-verbal, copie chitanta amenda, plus cerere tip data de acolo, catre comandantul Politiei, pentru restituirea permisului;

# ieri dupa-amiaza, la ora 16:30, am semnat de primire, si am ridicat permisul;

In referatul final, s-a mentionat 120 zile suspendare, incepand cu data de 26.02.2010, data produceri evenimentului, asta si poate pentru ca eu nu am avut drept de circulatie in tot acest timp.

Am dorit sa expun totul, poate e prea mult, dar asta pentru a vedea cum se desfasoara o astfel de actiune in Romania, si cat poate dura! Si pentru a prezenta si comportamentul unor oameni platiti din banii nostri, cu bune si cu rele.

Inca o data: regret enorm greseala facuta, nu-mi mai trebuie cat voi trai alcool la volan!

Si in loc de incheiere, mentionez cateva persoane, cu multumiri, sau...nu.

Chiar daca vor citi acest mesaj, nu imi este teama, pana la urma e normal sa stie lumea ce este ok sau nu, asa cum a stiut despre mine.

# Agentii care m-au oprit: - daca pentru voi, a urmari oameni in locuri diverse, nu pentru a preveni, ci doar pentru a-i "vana", pentru a indeplini baremul de amenzi/etc, este normal, sa va fie rusine! Puteti distruge vietile unor oameni sau familii, pentru niste greseli ce pot fi prevenite si altfel. Daca nu stiti legea , sau nu stiti cum sa intocmiti niste acte, mai bine lasati-va de meserie, deveniti penibili, cand scrieti upa dictare! De-aia sunteti priviti ca niste "Garcea" !! De comportament, nu mai este nevoie sa spun nimic...

# Comisarul de la sectie, insarcinat cu cercetarea penala: Multumesc pentru ca , intr-un mod profesionist si clar, m-ati facut sa realizez gravitatea greselii si ce efecte putea avea! Si pentru ca v-ati facut datoria intr-un mod corect!

# Personalul IML: Dupa cum v-am mentionat in reclamatie, datorita in principal dumneavoastra eram foarte aproape sa raman somer, si poate fara familie!!! Am gresit, da, dar asta nu va dadea dreptul sa dormiti, sa nu va faceti treaba pentru care va platesc , si pentru care am platit de doua ori! Si nu pentru ca am gresit, ci pentru ca m-ati mintit intr-un mod crunt, de ultima si cea mai joasa speta!

# Avocatul angajat: Multumire pentru indrumare, insa ma asteptam ca dvs sa fiti primul care sa solicitati respectarea unor termene, care sa initieze intocmirea unor cereri de urgentare/reclamatii. Totusi, apreciez ca in ultimele faze, nu ati "uitat" de mine, si totul s-a terminat pana la urma intr-un timp totusi destul de scurt , comparativ cu alte cazuri. Remarca: practic, dezamagirea vine poate si pentru ca onorariul , la nivelul vietii din Romania, comparativ cu efortul depus, nu a fost deloc mic, as putea spune exagerat, dar... asta e.

# Prim-procurorul adjunct de la Parchet: Multumiri din suflet, ati fost omul care m-a umilit, care mi-a demonstrat ca seriozitatea, cuvantul de onoare, sunt la loc de cinste inca, macar pentru o parte din noi! Va raman recunoscator, nu pentru ca am primit ordonanta intr-un timp scurt, ci pentru ca ati reusit sa ma faceti sa realizez ca nu trebuie sa mai traiesc astfel de momente niciodata!

# Personalul de la IPJ + Comandantul: multumiri pentru promptitudine, nu-mi venea sa cred ca totul s-a rezolvat intr-o zi. Iata ca mai merg lucrurile si repede in tara asta, nu se asterne praful pe hartii.

# Mentiune speciala pentru personalul sectiei (agenti , inspectoare), si jandarmii de la intrarea in Parchet:
: Pana nu veti realiza ca respectul fata de oameni trebuie sa fie reciproc, ca prezumtia de nevinovatie trebuie respectata, ca nu toti oamenii care au probleme sunt golani, cersetori, sau betivi irecuperabili, ca pentru o parte din oameni, care gresesc o data, este mult mai de invatatura de minte sa fie tratati cu respect, dar totusi autoritar, veti fi considerati si tratati asa cum nu doriti - Garcea, portaras, pilos, etc!!! Greseala facuta, pozitia sociala, educatia de la scoala si parinti, fetita careia trebuie sa-i fiu exemplu, ma impiedica sa ma cobor la nivelul vostru, altfel, la ora asta. se stia peste tot de scandalul pe care l-as fi facut astazi cu voi!

Si totusi, pentru a nu se crede ca urasc pe cineva, multumesc (!?) totusi tuturor pentru tot, chiar si pentru lectia primita!

Multumesc admin.acestui site, am avut destule de invatat de aici!

Buna ziua.

Revin cu noutati:
- pe 5 aprilie am fost la Parchet, pt.audienta;
- nu am putut intra, prim-procurorul era in sedinta, adjunctul in concediu;
- am depus cerere de urgentare a solutiei;
- marti 19 aprilie, am fost din nou, si am intrat in audienta la procurorul adjunct;
- am expus situatia, a verificat dosarul , si , surpriza: m-a chemat maine din nou, sa iau ordonanta cu solutia (sper eu de NUP);
- abia astept ziua de maine, sper sa nu fi zis doar asa, de forma, ca imi va da decizia finala maine.

INTREBARE: Daca maine iau ordonanta, eventual platesc amenda, si ma duc la politie cu dovada, ordonanta si chitanta, exista posibilitatea sa-mi recuperez permisul tot maine?

Mentionez ca chiar daca sunt 90 zile suspendar, eu nu am avut dreptul sa circul inca de la eveniment (feb. anul trecut), si chiar procurorul a spus ca deja a expirat perioada.

Sau trebuie sa astept iar nu stiu cat timp, dupa depunerea actelor pt.restituire?

Trebuie depuse impreuna cu o cerere de restituire , adresata comandantului de politie?

Exista un model de cerere?

Multumesc frumos pentru sfaturile de pana acum, sper sa primesc un raspuns la aceste , sper eu, ultime intrebari!

Dupa 1 an si 2 luni , sunt aproape sa pot trece din nou la volan!

Si fara nici o picatura de alcool de acum inainte, mi-a ajuns un an de chinuri!
INCA UN AMANUNT NECESAR: Din cum a iesit rezultatul, atat comisarul cat si avocatul mi-au spus ca acum nu mai e nici o problema, ci doar o formalitate ca procurorul sa dea rezolutia de NUP, eventual cu amneda contraventionala, si 3 luni suspendare, CARE AU TRCUT DEJA, AVAND IN VEDERE CA STAU DE UN AN, SI NICI NU AM AVUT DOVADA TEMPORARA.

SPER SA NU AM ALTE SURPRIZE NEPLACUTE! Acum, dupa atata suferinta, parca nici nu imi vine sa cred ca sunt atat de aproape de a recupera permisul.

CE ZICETI, MAI POATE APAREA CEVA NEPLACUT?
Salutare din nou!

In sfarsit! Pe 24 martie am aflat rezultatul recalcularii - se pare ca numai daca ajungi asa disperat incat sa faci reclamatie si sa mentionezi ca vei aduce in instanta institutia cat si persoanele in civil, poti convinge lumea sa-si faca datoria!

Rezultatul: valoare recalculata de 0,45-0,70. Iar acesta este in concordanta cu valorile anterioare, declaratia data de mine, si detaliile prezentate (varsta, greutate, etc.).

Miercurea trecuta, pe 30 martie, dosarul ajunsese la Parchet.

Maine ma duc in audienta pa prim-procuror, si sper sa obtin eliberarea deciziei de NUP cat mai urgent, pt ca pe 12 aprilie expira termenul dat de firma pt rezolvarea acestei probleme!

Doamne-ajuta! M-am saturat de chinuri de un an de zile! Nu mai beau si apoi sa conduc cat oi trai!

Ne auzim maine dupa-amiaza cu mai multe detalii, precum si sper eu cu vesti bune de la procuror!

In sfarsit, azi mi s-a confirmat ca rezultatul recalcularii a fost trimis azi prin curier spre sectie, via Politia Municipala.

Sper ca nu am fost mintit din nou! Si sper de asemenea, ca rezultatul nu a fost calculat din "razbunare", dupa ce am avut intalnirea de joia trecuta de la IML!

Sper ca pana joi, cel tarziu vineri, sa primesc rezultatul recalcularii de la comisarul sectiei.

Dupa aceea, in ziua imediat urmatoare, ma voi duce la Parchet si voi face cererea de acordare provizorie a dreptului de circulatie, dupa ce in prealabil voi incerca sa obtin o audienta la procurorul de caz/prim-procuror.

Sper sa revin cu vesti bune pe site , joi sau vineri!

Doamne-ajuta, ca nu mai suport!

Dupa
Revin: ma poate ajuta cineva ?

Este vreun procuror deja desemnat pentru supravegherea cercetarii penale, chiar daca dosarul este momentan tot la sectie, asteptand rezultatul recalcularii?

Doresc sa stiu daca/unde trebuie sa solicit acordarea unei dovezi provizorii de circulatie, pana la solutionarea dosarului (in baza art.111).

Multumesc in avans pentru raspuns!

Salutare.

Nu am mai revenit, pentru ca totul a fost o minciuna grosolana din partea IML!

De fapt, calculul meu nici pana acum nu e gata. M-au mintit si pe mine si pe comisarul de la sectie!

Joi 17 martie, am facut reclamatie la IML, solicitand de asemenea efectuarea calculului pana la data de 22.03.2011, daca nu, urmand sa iau toate masurile legale - actionarea in judecata a IML cat si in civil pentru cei de acolo (directoare, medic farmacist care trebuia sa efectueze calculul, etc.) !

Nu mai pot suporta nesimtirea, ignoranta si minciunile unor persoane platite din buzunarul meu luna de luna, precum si pt ca am platit o gramada de bani pentru un calcul care nu mai este furnizat o data!

Am fost in audienta la directoare, iar aceasta a spus ca nu are ce-i face farmacistului (?!) care face calculele, i-a dat avertisment in urma recllamatiilor altor persoane, etc!!!

Am ajuns chiar si la farmacista care face acel calcul, si doar dadea din umeri !

Nu se mai poate!

Daca pana marti dimineata nu primesc rezultatul , voi fi din nou acolo, de data aceasta cu ziare, televiziuni si tot ce mai trebuie!

Am mintit la firma din cauza lor, spunand ca in sfarsit sa afla rezultatul, iar acum risc sa-mi pierd locul de munca!

Daca cineva avizat este interesat de acest caz, e binevenit sa ma contacteze.

Oricum, am asteptat prea mult! Daca este sa pierd totul, atunci toti cei care trebuiaiu sa-si faca treaba vor pierde la fel , daca nu mai mult!

Remarca: cu tot respectul pentru avocati, dar e inadmisibil ca din noiembrie, de cand am facut ultima completare la cererea de recalculare, su nu mai pot da de avocatul pe care l-am platit cu o suma imensa, doar pentru a intocmi o cerere!!!

Pana si cei de la IML au intrebat de ce am acceptat sfatul lui sa fac recalcualre, avand in vedere valorile totusi destul de mici, plus lipsa oricaror antecendente, si faptul ca nu s-a intamplat nici un fel de accident!

Sunt scarbit de tot ce se intampla!

INTREBARE: TOTUSI, CHIAR DACA DOSARUL ESTE INCA LA SECTIE/IML, INCA NU S-A DESEMNAT UN PROCUROR? CUM S-A DESCHIS DOSAR PENAL, FARA CA NICI UN PROCUROR SA NU FIE INSTIINTAT?

AS VREA SA DEPUN CERERE IN BAZA ART.111, SA-MI DEA DOVADA PROVIZORIE MACAR, DAR NU STIU CUM SA PROCEDEZ? SA O ADRESEZ COMISARULUI, NESTIIND PROCURORUL ?

AJUTATI-MA VA ROG, MACAR IN ACEST SENS! SUNT DISPERAT!
VESTI BUNE (SAU ASA SPER SA FIE)!!

Am dat tel vineri la IML, si recalcularea a fost transmisa de joi prin corespondenta la Politia Municipala Craiova. Comisarul de la sectie mi-a spus ca maine sau cel tarziu marti, va ajunge si la el, urmand sa ma cheme imediat sa-mi comunice rezultatul!

Sper din tot sufletul sa fie o veste ..."buna" !

Tot comisarul mi-a spus ca atunci cand ma cheama, va trebui sa mai dau niste declaratii. Stiti cumva despre ce declaratii ar mai fi vorba ?

Daca printr-o minune, valoare este mai mica sau cel mult egala cu 0,8, dosarul se trimite oricum la Procuror, sau se poate inchide de catre comisar?

Si inca o intrebare: dupa ce in sfarsit comisarul trimite dosarul la Procuror, pot face acea cerere de acordare provizorie a dreptului de circulatie, in baza art.111?

A trecut totusi 1 an si o luna de la eveniment, si cu toate circumstantele atenuante prezentate mai sus, poate as avea o sansa, totusi...

Va voi anunta maine sau marti rezultatul recalcularii - de la Registratura IML mi s-a spus ca a venit sigilat de la Laboratorul toxicologic, si ei l-au trmis ca atare mai departe prin corespondenta.

Doamne-ajuta! La cat am suferit 1 an de zile, nu-mi mai trebuie bautura la volan , pentru nimic in lume.
Buna ziua din nou.

Am facut cerere de urgentare la IML (comisarul de la sectie), dar pana acum tot nimic. Ultima stire era ca mai dureaza 3 saptamani (mai este o sapt).

Intrebare: chiar daca dosarul a fost la sectie pana acum (din feb anul trecut), totusi, nu este nici un procuror desemnat pentru urmarirea cercetarilor? As dori sa fac acea cerere in baza art.111, pentru a obtine dovada provizorie de conducere pana la finalizarea dosarului.

De ce? Pentru ca suint in situatia in care trebuie sa dau un termen clar la angajator , plus ca la inceputul lui aprilie tot managementul extern din Spania va veni, iar ei cu siguranta (au si spus) nu vor intelege de ce dureaza ata, avand in vedere ca nu a fost accident, etc. !! Locul meu de munca si implicit viitorul meu si al familiei depinde 2, maxim 3 saptamani!!!

Nu mai stiu ce sa fac!

Sunt disperat!

Va rog , un raspuns se poate?

Multumesc frumos!