cum spuneam, am lasat al registratura firmei de leasing o cerere prin care solicit o audienta la directorul de risc. a trecut o saptamana si n-am avut niciun raspuns asa ca azi am sunat si... se pare ca am nimerit-o pe acceasi duduie care mi-a spus ca stie despre ce e vorba, despre cesionarea contractului unei firme nou infiintate si mi-a spus clar ca nu se poate. spunandu-i ca eu astept raspuns la cererea mea referitoare la audienta mi-a dat niste numere de telefon la care nu raspunde nimeni!
unde mai e solutionarea amiabila a problemelor???
legal, ce ma sfatuiti sa fac?
va multumesc inca o data.
Multumesc mult pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns.
Din pacate, neavand acces direct (doar prin intermediul uneia dintre fetele de la birourile din fatza care, sunandu-l pe "directorul de risc" l-a intrebat ironic: "auzi, tu ai timp sa le explici ca nu se poate face nimic?") am lasat la registratura o cerere prin care solicit audienta la respectivul director pentru a solutiona o problema legata de cesionarea contractului de leasing. Acum, cateva zile astept sa vad cum ramane cu acea programare.
Ideea e ca intre timp nu vreau sa stau cu mainile in san si vreau sa ma duc cu propuneri viabile... eventual, daca ei nu accepta cesionarea sa gasesc o "jonglerie".
Varianta ca sa o gireze prima firma pe cea de-a doua am scos-o din calcul fiind imposibil. Am depus in banca BO de la beneficiari si nu le-am incasat, fiind la randul meu in imposibilitatea de a face unele plati. Practic este motivul pentru care am facut cea de-a doua firma, pe care lupt sa o tin fara incidente.
O alta idee care imi trecuse prin cap, ar fi fost sa gasesc o modalitate prin care firma initiala continua leasingul dar in baza unei "hartii" (exista oare o astfel de posibilitate???) sa fie trecuta la plata impozitului pe noua firma... ceva gen bonus, eu, firma initiala, iti cumpar masina tie, firma noua, dar impozitele ti le suporti singura. In ideea in care eu ratele le voi plati la caseria bancii in baza facturilor emise chiar daca de fapt firma va fi inchisa. Dar la final sa pot face actele si sa nu am nevoie de nimic de la Administratia Financiara pe numele firmei initiale.
Ce sa spun... caut solutia pentru cazul in care cei de la leasing refuza novatia...
Am nevoie de ajutor intr-o problema aparent simpla si logica (cel putin dupa parerea mea) dar practic foarte complicata.
Am o masina cumparata in leasing prin otp leasing dar SC prin care am cumparat-o (a carei administrator si asociat sunt) are oarecare probleme financiare "din cauza crizei" alegand varianta de a infiinta o noua societate, pe cea initiala dorind sa incetez activitatea. Sunt la jumatatea leasingului si as dori sa il mut de pe societatea initiala pe cea infiintata recent (1 luna) dar pe care am deja activitate. Incercand sa ma consult cu cei de la leasing m-am lovit de una din fetele de la birou care, suficient de aroganta mi-a spus ca fie le aduc girant, fie le predau masina/vor lua ei masina daca sunt in imposibilitate de plata, dar in niciun caz nu mi-a permis accesul la "dl director de risc". Degeaba i-am explicat: cine mai gireaza in ziua de azi/in conditiile crizei? Si apoi nu sunt in imposibilitate de plata dar pentru ca voi inceta activitatea pe firma initiala si avand alta firma cu aceeasi activitate, cu activitate si incasari la timp din prima luna, cu aceeasi asociati si administrator as vrea gasita o solutie sa putem face cesionarea. In afara de bunavointa lor (pana la momentul actual inexistenta!) de a face cesionarea ce variante as avea? Practic ei n-au nimic de pierdut din moment ce, daca eu nu imi platesc ratele imi vor lua masina si apoi, le-am spus ca accept comisioanele, o eventuala diferenta de dobanda in favoarea lor... adica niste bani care le-ar veni pur si simplu fara sa riste ceva... eu nu reusesc sa le inteleg logica, daca exista asa ceva...
Si pentru ca tot caut solutii ma gandeam daca ar exista o solutie viabila legal si contabiliceste prin care firma initiala sa continue cu ratele dar la administratia finanicara sa plateasca impozitul noua firma, ceva de genul: bonus pentru nu stiu ce colaborare dintre firme prin care prima firma o recompenseaza pe cea de a doua cu masina, platindu-i ratele leasingului.
Sau ce solutii ar putea exista? La urma urmei am achitat jumatate din masina, practic acum o jumatate e a mea, o jumatate a societatii de leasing. Stiu sigur cazuri de genul meu care au fost in final acceptate, dar... eu nu am pe nimeni in interiorul societatii de leasing...
Va multumesc anticipat.