Din ce stiam eu exista termenul de 6 luni de zile.
Am purtat o discutie si cu un consultant de la OPC care observ ca nu doreste sa imi ofere ajutorul.
Am primit diverse raspunsuri toate in asa fel incat sa nu ofere un raspuns clar cum ca am dreptate , iar aici va prezint cateva din cele primite :
"Conform Legii 449/2003 privind garantia produselor, produsele defecte aflate in garantie se trimit la reparat.
Va rugam sa reveniti cu o noua reclamatie care sa indeplineasca conditiile prezentate mai sus. Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati pagina web a ANPC www.anpc.gov.ro – link-ul INFO Reclamatii. "
"Conform Legii 449/2003 produsul poate fi schimbat doar in cazul in care unitatea service constata si va elibereaza un act de constatare in care se mentioneaza ca produsul nu poate fi reparat. "
Din cele spuse de el se poate intelege si ca ofera dreptate celor de la Cosmote insa am continuat discutia cu el si am atasat un articol din legea 443/2003 republicat 2008 in care se mentioneaza urmatoarele :
"Art. 11
(1) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului, ca masura reparatorie, inlocuirea sau repararea produsului in functie de optiunea sa, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care aceasta solicitare este imposibila sau disproportionata.
(2) O masura reparatorie va fi considerata ca disproportionata, daca ea impune vanzatorului costuri care sunt nerezonabile in comparatie cu cealalta masura reparatorie, luandu-se in considerare:
a) valoarea pe care ar fi avut-o produsele daca nu ar fi existat lipsa de conformitate;
b) importanta lipsei de conformitate;
c) daca cealalta masura reparatorie ar putea fi realizata fara un inconvenient semnificativ pentru consumator.
(3) O masura reparatorie va fi considerata ca imposibila daca vanzatorul nu are un produs identic pentru inlocuire.
(4) Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilita de comun acord intre vanzator si consumator, si fara niciun inconvenient semnificativ pentru consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele."
Ce parere aveti , am nevoie de parerea voastra pt a sti daca chiar se merita sa continui lupta cu cosmote cat si cu OPC-ul in cazul in care vor continua in acest mod...