avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Activitate Mara85

Activitate Mara85

Răspuns la discuția Nelamurire
angelica david a scris:

De la data comunicarii sentntei curge termenul de 15 zile in care hotararea poate fi atacata cu recurs. O pot contesta numai partile din proces dvs. si tatal. Cat despre donatie deghizata, lasati-ma ssa fiu sceptica. . . Nu cred ca se va putea demonstra atat de usor.. Si parerea mea e ca aceasta hotarare care sa tina loc de act autentic este mai greu de atacat decat un contract de vanzare incheiat la notar. Si mai ar fi ceva..........In privinta pretului....Exita o prevedere in codul fiscal conform careia pretul inscris in actele de vanzare - cumparare incheiate intre rude apropiate nu trebuie sa fie cel al pietei, intrucat partile au in vedere si alte aspecte decat cel al pretului serios reglementat de codul civil. Aceasta reglementare adusa de codul fiscal a avut in vedere tocmai simplificarea procedurii de vanzare incheiata intre rude apropiate.

Daca este asa cum spuneti dumneavoastra doamna avocat atunci cum mai garanteaza CONSTITUTIA dreptul copilului la mostenire ? E drept ca sa fie dat la o parte de o mama vitrega si de fiul acesteia din vina carora acest fiu care prin hotararea asta urmeaza a fi nedreptatit inca o data . Stiu ca justitia este oarba dar cred ca ar trebui ca macar spiritul ei sa fie respectat . Nu stiu care drepturi ne sunt garantate in tara asta , nu inteleg rostul acestor legi daca se contrazic si nu se transpun in fapte. Pentru dumneavoastra e usor sa vorbiti , nu ati trait fara mama , crescuta de bunici si cand credeati ca nu vi se mai poate intampla nimic rau si macar dreptul asta la care prin nastere se presupune ca il ai , descoperi ca de fapt nu ai nimic ... Sper ca macar in afara tarii sa isi gaseasca dreptatea, fiul caruia i se face DONATIA de abia isi poate intretine copiii dar sa aiba bani sa ii plateasca tatalui pe avere . E drept ca fiul din prima casatorie sa nu aiba dreptul la nimic desi fiul caruia i se face donatia a beneficiat timp de 43 de ani de bunurile si veniturile realizate de tatal lor care i-a si crescut copiii iar mama acestuia placandu-i sa umble creanga nu a produs nimic toata averea provenind de la parintii tatalui care produce nedreptatea ,in timp ce fiul oropsit de la 8 luni sa nu beneficieze de nimic ? E dreapta justitia asta doamna avocat ?
Răspuns la discuția Injustitie
kyrrdan a scris:

Daca puteati dovedi ca a fost vorba de o donatie mascata intre tata si fiu, atunci de ce nu ati facut-o in cadrul procesului? Cred ca se putea incerca o interventie in proces in interes propriu.
Cat timp a trecut de atunci?

procesul va avea loc pe 1 aprilie la judecatoria Cornetu si se va tine in camera de consiliu . nu prea stiu cu ce se ocupa cei din camera de consiliu insa am inteles ca nu se poate interveni in proces pentru ca sotul meu nu este parte procesuala.
Discuție Injustitie
Daca printr-o hotarare judecatoreasca (hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare) ramasa definitiva dar care se poate dovedi ca ascunde o donatie mascata , intre tata si fiu , in tara nu am drept sau mai bine zis nu am sanse de izbanda chiar daca pot dovedi ca este donatie si este facuta cu intentia de a nedreptati unul dintre copii , am sanse sa ma adresez instantelor europene si cum trebuie sa procedez . Cred ca aceasta prevedere legala onorabila pana la un punct sa nu poata fi pusa in practica intre parinti si copii . Legea care reglementeaza mostenirea si constitutia care garanteaza dreptul la mostenire sunt incalcate de posibilitatea de a "vinde" unuia dintre copii cand in realitate se stie foarte clar ca tranzactia nu implica bani sau alte bunuri.
jurist Clement a scris:

.......dar de ce sa dea o hotarare?SE motiveaza si aceasta...numai in cazul in care
nu s-au putut incheia acte juridice,si astfel instanta administreaza un probatoriu pe
fondul problemei,iar acolo poate decide prin hotarare judecatoreasca,care este supusa doar:Cailor ordinare/extraordinare de atac!
Devenita definitiva si irevocabila,hot.jud.este inatacabila!Ea devine Titlu executoriu!!!
:closedtopic::rtfm::bow:

Dar pana sa devina definitiva exista perioada aia de 15 zile in care fratele poate sa o conteste ...asa inteleg eu ... trebuie contestata de cineva , nu ? tata sigur nu o contesta ... Cine poate sa o conteste ?
Daca fratele meu se prezinta la tribunal in ziua judecatii care va avea loc in curand poate impiedica desfasurarea procesului in conditiile in care nu prea pot dovedi ca i-am platit tatalui meu casa si terenul intravilan in suprafata de 3500 de mp si nici pe cel extravilan de 15000 mp , precizez ca am un salariu de paznic si 3 copii in intretinere.
Discuție Nelamurire
O instanta poate emite o hotarare care sa tina loc de act autentic intre tata si fiu si daca aceasta hotarare poate fi atacata de celalalt fiu la mostenire ? Ce conditii trebuie sa indeplineasca pentru a fi inatacabila de frati ? Va multumesc anticipat pentru raspuns .