avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate ALICE99

Activitate ALICE99

Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
La psihologic nu vi se cere sa raspundeti la toate intrebarile-la cele din primele seturi;vi se cere sa raspundeti cat mai repede si corect,prin urmare nu va stresati ca nu ati reusit sa raspundeti la toate intrebarile.
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
Pt.cei admisi:la dosarul de buna reputatie depuneti nr.de inregistrare a cererii de la politie sau raspunsul pe care-l primiti de la ei(ca nu se elibereaza date din evidenta operativa) sau pur si simplu doar cazierul- nu-i nici o problema ,pentru ca cei de la CSM oricum au inspectori care cer date despre voi,asa ca asta nu prea conteaza. Sa aveti restul actelor in regula. Succes!
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
Nu doresc sa devin avocatul "diavolului",se descurca blue ray si singur foarte bine,dar stimata doamna, Valentinaqq,adevaratii prieteni sunt aceia care-ti spun adevarul in orice situatie si nu spun doar ceea ce doresti sa auzi.Oricum,felicitari pentru reusita si succes in cariera!
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
Nu ai intrat in nov.???? Imi retrag felicitarile!!!!:)) Gluuuuumesc,dar mi-am amintit ID-ul(mi-a placut)si stiu ca erai foarte activ pe forum si in nov.Eu am urmarit doar discutiile atunci;nu am scris,pentru ca eram suuuuuuuper stresata.Tu le stiai pe toate:cum decurg repartitiile,unde este INM-ul,aula mare,salarii etc,si am fost convinsa ca ai fost si tu la ex.si ca l-ai luat.Oricum,este evident ca esti in domeniu.Auditor de justitie,stagiar sau poate definitiv deja?????Deci:felicitari!!!!!
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
Ai dreptate triton@,cum am mai spus,eu acum ma bucur ca in martie anul trecut nu l-am luat.Atunci am fost suparata,pentru ca am fost foarte aproape,dar abia acum imi dau seama cat de mult conteaza ca am mai invatat cateva luni.Oricum, am nevoie de ajutor,dar stapanesc mult mai bine notiunile.Dupa ce incepeti activitatea aveti asa de multe de invatat-practic incat nu mai aveti timp si de teorie,iar dosarele nu asteapta.Succes!
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
Nu cred ca blue ray este rautacios,deoarece nu are prea mare importanta cand a fost mai dificil examenul:in noiembrie,in martie 2009 sau acum.In martie a fost mai usor,este adevarat,dar notele au fost foarte mari. In nov.2009 a fost foarte greu=note mai mici si mai putine locuri ocupate.Asteptam rezultatele de acum.Oricum,este evident,ca singura solutie pentru a reusi este:invatati,invatati si iar invatati. Din cate stiu si blue ray a reusit in nov.2009 asa ca,merita felicitari!
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
Va felicit pe toti cei care ati participat la acest examen.Desi scriu mai rar pe forum impartasesc cu voi emotiile,dezamagirea,frustarea si bucuria celor care vor fi admisi.Eu am incercat de doua ori:in martie(picat la diferenta mica,din prostie,deci va inteleg perfect pe cei care nu stiti ce-a fost in capul vostru) si in nov.anul trecut - intrat.Nu am avut timp sa ma uit peste subiectele de acum,dar sunt convinsa ca nu a fost usor.Este nevoie de foarte multa pregatire ca sa reusesti,dar credeti-ma ca nu o sa regretati cand o sa "va invadeze"dosarele.Trebuie sa fiti constienti de faptul ca imediat dupa numire intrati in sedinta singuri(eu sunt judecator -cred ca este la fel si la procurori).In 24 februarie s-a publicat decretul de numire si in 8 martie am avut prima sedinta (eu merg la pregatire din 12 aprilie). Deci,pana la urma am zis ca mai bine ca nu l-am luat in martie,pantru ca nu as fi facut fata la volumul de dosare.Luni,in 29 am sedinta cu 42 de cauze-deci nu este prea usor nici dupa examen.RIL-urile si spetele de pe siteul ICCJ trebuie citite obligatoriu,pentru ca o sa va foloseasca si in practica fffffffff mult.Va doresc succes tuturor!
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
Este la fel si la mostenire: exista prezumtia relativa ca are o cota de 1/2 din bunurile aflate in devalmasie ,dar poate fi rasturanta prin probe si se satbilesc in functie de contributia fiecaruia.
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
!!!!!!!!!! masa succesorala se compune doar din bunurile sotului decedat!Nu se calculeaza cotele doar la 1/2 din bunurile aflate in devalmasie(aici ai gresit).Cotele se aplica la masa succesorala adica la 1/1.
1/3cota sotului suprav.ceea ce inseamna ca mama+fratii= 2/3

daca exista un singur parinte, el va primi 1/4 din mostenire:adica mama=1/4 din
2/3=2/12=1/6
fratii:2/3-1/6=3/6
fiecare frate 3/6:2=3/12=1/4
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
Revin iarăşi cu acelasi sfat,care sper să vă fie de folos:încercati sa fiţi odihniţi la examen.Eu am picat în primavară pentru că am fost obosită: am învăţat până în ultima zi,am mers la examen noaptea si nu am avut puterea să mă concentrez.Am picat la cateva zeci de sutimi =alte luni de învăţat,stres,emoţii.Învaţaţi din greşelile altora.Sunt şi variante de cazare în Bucureşti care nu sunt foarte scumpe.În noiembrie eu mi-am închiriat o garsonieră pentru o noapte(găsiţi pe net) care nu a costat prea mult(30 de Euro) şi a fost destul de draguţă,dar,cel mai important: am fost odihnită.Nu cred că este foarte indicat să va petreceţi noaptea dinainte de examen pe drum,s-ar putea sa regretaţi. SUCCES