avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate 14031979

Activitate 14031979

Pensie plateste,dar doar atat.In rest nu il intereseaza nimic ce are legatura cu copilul.In urma cu 3 luni,invatatoarea fetitei mele mi-a sugerat sa merg cu copilul la psiholog,pentru ca fetita mea i-a spus ca scopul ei in viata este sa isi faca tatal sa sufere asa cum a suferit si ea.Daca il suna fetita, ii spune ca este ocupat si ca o va suna el mai tarziu,lucru care nu se mai intampla.In afara de pensia alimentara el nu contribuie cu absolut nimic la cresterea si educarea copilului,nu ii cumpara un caiet,o pereche de sosete,nimic.Nu o suna de ziua ei,de Craciun,de Pasti,de cadouri nici nu mai vorbim,nu o duce in vacante nici macar 3 zile.Are momente cand imi spune copilul ca nu vrea sa-l mai vada pe taicasu niciodata.
Asta nu inseamna ca sanatatea psihica a copilului este afectata?
Buna ziua! Poate fi tatal decazut din drepturile parintesti daca nu isi viziteaza copilul decat o data pe an si are un dezinteres total fata de acesta?
Răspuns la discuția pensia alimentara
Totusi mai am o intrebare.Daca acesti bani de hrana nu sunt inclusi in categoria veniturilor salariale de ce sunt trecuti pe o adeverinta de salariu cand o soliciti pentru un credit la banca?Deci,daca spui la financiar sa iti treaca si banii de hrana,ii trece.Daca acea adeverinta iti trebuie in alt scop,cum ar fi in instanta si te duci la financiar si le spui sa nu iti treaca si acei bani,nu ii trece.De ce fiecare face ce vrea? De ce la banca sunt luati in considerare, ca si venit si pentru pensia alimentara nu sunt luati in considerare?
Răspuns la discuția pensia alimentara
Va multumesc frumos pentru raspunsurile date.
Buna ziua.Am si eu o problema legata de pensia alimentara.Sunt divortata de 5 ani si am o fetita de 8 ani.La divort s-a stabilit o pesie lunara de intretinere in cuantum de 25% din venitul lunar net al fostului sot,numai ca de la inceputul anului pensia pe care o primeste fata mea s-a micsorat cu aproximativ 100 lei.Ideea este ca fostul meu sot este politist si el primeste niste bani pentru hrana lunar,bani care sunt trecuti in fluturasul de salariu,au caracter permanent si fac parte din venitul lui net.Din acesti bani nu se opreste pensia alimentara?Fratele meu este si el politist si stiu cam ce venit aproximativ are si fostul meu sot si acesta nu se reflecta in pensia pe care el o trimite fetitei mele,nu prea s-a reflectat niciodata.Daca il dau in judecata pentru majorarea pensiei imi este teama ca va aduce o adeverinta de salariu fara acesti bani de hrana inclusi.Ce sa fac? El in afara de acea pensie pe care o trimite lunar cu altceva nu participa la intretinerea fetitei mele.Ajutati-ma va rog! Va multumesc!