avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Activitate atiscomp

Activitate atiscomp

Din rapunsul dat, OARE nu este reprezentant la o firma de recuperari?
Eu cred ca da!
Binenteles raspunsul dat este cel care ar trebui urmat, pentru ca prin cesionarea unui contract nu pot fi modificate conditiile contractuale, referitoare la dobanzi, comisioane si altele, iar acest caz e totuna unde se platesc ratele, mai ales in situatia daca s-a ajuns la un acord in acest sens.
Asa zisele firme de recueprari au aparut abia acum cativa ani, odata cu criza financiara, ca ciupercile dupa ploaie, fiind o portita pentru banci de a scapa de provizioane.
Cert este ca fiecare debitor are dreptul de a fi informat si pote solicita toate detaliile asupra dobanzilor si comisioanelor solicitate de creditor.
Intrebarea mea este, cum face dovada asa zisa firma de recuperari ca este beneficiarul contractului, mai ales in situatia in care banca nu s-a obosit sa instiinteze clientul asupra cesionarii contractului si sa-l informeze cine este noul beneficiar si in ce cont sa-si plateasca datoria?
De ce firmele de recuperari refuza sa trimita copie dupa contractul de cesionare?
Iar ce a specificat OARE la pct.2
"2. Cesiunea de creante este operatiunea prin care creditorul (cedent) transmite in mod voluntar, cu titlu oneros sau cu titlu gratuit, dreptul de creanta unei alte persoane (cesionar) care devine astfel creditor in locul sau si va putea incasa de la debitor creanta cedata.
Cesiunea debitului se face la initiativa creditorului(banca la care ati contractat creditul) si nu invers intrucat banca nu a mai dorit sa suporte pierderile cauzate de debitori."

OARE chiar crede ca cineva e tampit?
Adica banca nu mai poate suporta pierde cauzate de debitori, dar cesioneaza un contract cu titlu oneros sau GRATUIT?
Eu cred ca cineva a participat la prea multe traininguri de spalat creierii.